Az Aladdin váltja Mary Poppins-t a Broadway-n

Immár hivatalos: a Disney Aladdinja a Broadway-re tart. Az 1992-es nagysikerű rajzfilm alapján készült musical, két hónapos torontói „tesztüzemmód” után, 2014-től látható az Ed Mirvish Teatherben, New York-ban.

Kanadában már 2013. november 13-án bemutatják az Aladdin színpadi változatát, Torontóan azonban csupán két hónapig lesz műsoron a produkció, hogy azután a New Amsterdam Theatre színpadára költözzön. A szereposztást illetve a bemutató napját és a további előadások dátumait egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Sejthető, hogy hogy a premier március környékén lesz, miután akkor fordul meg a szél hat év után a New Amstredam Teatherben, és Mary Poppins „elrepül” a színpadról, ahová helyette nagy valószínűséggel Aladdin varázsszőnyege landol. Az Aladdin rendezője és koreográfusa a Tony-díjas Casey Nicholaw lesz, aki 2011-ben már színpadra állította a musicalt Seattle-ben, 5th Avenue Theatre-ben.

aladdin casey nicholaw
Casey Nicholaw, az Aladdin rendezője és koreográfusa

Az új, tervezett Broadway-musical dalai a néhai Howard Ashman, Tim Rice és Chad Beguelin nevéhez fűződnekk. Beguelin írta, a Disney-rajzfilm ötletéből született Aladdin musical librettóját is. A Disney Alladinja és Alan Menken zeneszerző egyébként annak idején elnyerte a legjobb eredeti filmzenének járó Oscar-díjat, és "A Whole New World"-ért a legjobb betétdalnak járó szobrocskát is, amelyen Menken Tim Rice-al osztozott. A dalt a filmhez Brad Kane és a Tony-díjas Lea Salonga énekelte. Alan Menken a Broadway musicalhez új dalokat is szerzett.
A színpadkép természetesen látványos lesz, a táncok parádésak, és az alkotók meglepetésként új karaktereket is csempésztek az Aladdin Broadway-változatába. Bár a szereplők személye még titok, a musical alkotógárdájának névsora már publikus: a színpadképért Bob Crowley felel, a jelmezeket Gregg Barnes tervezi, a látványelemeket és színpadi trükköket Jim Steinmeyer-re bízták

Forrás: broadway.com

 

süti beállítások módosítása