Miskolci fotográfust díjaztak a Sajtófotó Pályázaton

A Miskolci Nemzeti Színház fotósa, Bócsi Krisztián második helyezést ért el a 31. Magyar Sajtófotó Pályázaton, amelynek eredményhirdetése múlt hét csütörtökön volt, Budapesten.

A MÚOSZ Székházban rendezték meg a 31. Magyar Sajtófotó Pályázat eredményhirdetését a múlt héten. A rangos eseményen ezúttal is a legjobbakat értékelték, a miskolci Bócsi Krisztián pedig a második helyezést ért el az Emberábrázolás-portré (sorozat) kategóriában.

kertesz imreA fotósorozat a Nobel-díjas Kertész Imréről készítette a miskolci teátrum fotósa, az író berlini lakásában – hiszen Bócsi Krisztián az elmúlt hónapokban sokat dolgozott a német fővárosban. Kertész Imre a képsorozat megszületését követően, másfél hónap múlva bejelentette: lezárja irodalmi munkásságát. Bócsi Krisztián sorozata a Lezárt életmű címet kapta, kategóriájában 97 pályázat versenyzett, 729 képpel, ebben a népes és színvonalas mezőnyben érte el a második helyezést.
bocsi-krisztian

Fotó: minap.hu

A miskolci nemzeti fotósát nem először értékelik a Magyar Sajtófotó Pályázaton, hiszen 2005-ben a Borsod megyében dolgozó, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter különdíját kapta, 2006-ban pedig a különdíj mellett 3. lett a művészet (sorozat) kategóriában. Egy évvel később 2. helyezést ért el ugyanebben a kategóriában, 2008-ban pedig az 1. és 3. díjat nyerte el a művészet (sorozat) kategóriában. Bócsi Krisztián több országos lapnál dolgozott, és megjelentek képei a National Geographicban, illetve több albumban is.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház, minap.hu

süti beállítások módosítása