Finito - bemutatót tartottak Győrben

Január 26-án mutatta be a Győri Nemzeti Színház Tasnádi István Finito című komédiáját.

Tasnádi István komédiája az öt éve töretlen népszerűséggel futó Portugál című előadás humorvilágát idézi. Kortárs magyar dráma, napjaink jellegzetes karaktereivel és szellemes formában feldolgozott problémamegoldási stratégiáival igazi felszabadult szórakozást ígér.
Az élet problémáitól meggyötört férj; Blondin Gáspár bezárkózik a budiba és öngyilkossággal fenyegetőzik. Ezt próbálják kihasználni a környezetében élő haszonlesők. A feleség, a rendőrfelügyelő, a polgármester, a szomszéd, a költő, a bukott popdíva vagy a tévéstáb. Szerződést íratnak alá az öngyilkosjelölttel, életét biztosítják, tévéműsort szerveznek az élő közvetítésre. Mindenki hasznot akar húzni a halálából. Blondinéknál teljesen eluralkodik a káosz.
„A szerző szívesen kijelenti, hogy az alapötletet Nyikolaj Erdmantól lopta.” – írja Tasnádi István a komédia elején.

Tóth Gabi a szerepéről:

"Tigris Nikit játszom, az egyik főszereplőt, aki egy bukott popdíva. Berúg, szexel, énekel, nyomul. Egy negatív karakter, viszont rendkívül tehetséges és nagyon vissza akar jutni a showbizniszbe. (...)
Nagyon testhezálló a szöveg, könnyen megtanultam. De iszonyú nehéz a darabbal és az egész színházi világgal azonosulni, mert mindent az ellenkezőjeként kell csinálni. Ki kell zárni a közönséget én pedig a munkám által a közönségből táplálkozom. Nagyon melós dolog volt, hogy ne fordítsak hátat, hogy jól mondjam, hogy hangosan beszéljek. Egyszerűbbre számítottam, sokszor voltak is gondolataim, hogy úristen te, hülye mit vállaltál. De már nem vagyok ideges, csak izgatott a premier miatt. Jók a poénok, félek, hogy ne nevessem el magam. A színészek is azt mondták, hogy ez egy nehéz darab, így beledobtak a mély vízbe, de ,úgy érzem jól helytállok.” (Mosaic Online)

Fotók az előadásról:

phoca thumb l finito logs-03

1. 

phoca thumb l finito logs-04

 2.

phoca thumb l finito logs-06 1

 3.

phoca thumb l finito logs-07

4. 

phoca thumb l finito logs-09

 5.

phoca thumb l finito logs-12

6. 

phoca thumb l finito logs-14

7. 

phoca thumb l finito logs-15

8. 

phoca thumb l finito logs-15 01

9.

 

Fotók: gyoriszinhaz.hu

süti beállítások módosítása