Elhalasztja a Tavaszi áldozat premierjét a Bolsoj

Meghatározatlan időre elhalasztotta Sztravinszkij balettjének, a Tavaszi áldozatnak a bemutatóját a moszkvai Magyszínház, a balett-társulat művészeti vezetőjét, Szergej Filint ért támadás miatt.

A premiert március 27-én tartották volna, az új koreográfiát a brit Wayne MCGregor, a Random Dance Company alapítója készítette el. A bemutatót világszerte élőben közvetítették volna filmszínházakban itthon az Uránia Nemzeti filmszínházban.

filin"A színház vezetése és a Wayne McGregor irányította társulat hozott döntést arról, hogy elhalasztja az előadást, amíg Szergej Filin gyógykezelése tart. A bemutató új időpontját Filin visszatérése után dönti el a Nagyszínház" - közölte Jekatyerina Novikova, a Bolsoj szóvivője.
Az új előadás a moszkvai Nagyszínház által a Sztravinszkij balett 1913-as bemutatójának százéves évfordulójára rendezett fesztiválra készült. A fesztivál keretében tervezték bemutatni a Tavaszi áldozat két másik előadását Maurice Béjart és Pina Bausch koreográfiájával, ezeket megtartják - közölte a szóvivő.

riteofspringA 42 éves Filin arcába ismeretlen támadó savat öntött otthona előtt január 18-án. Filin arcán és szemén több műtétet végeztek el Moszkvában, és a jövőben a németországi Aachenben fogják tovább kezelni.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása