Sűrített KO-sorozat indul a Nemzetiben

A Színházi Kritikusok Céhe a Nemzeti Színházzal közösen februártól az évad végéig extra KO-kat szervez, hogy még több lehetőséget teremtsen az alkotókkal való találkozásra és az előadásokról való beszélgetésre.

A Színházi Kritikusok Céhének közleménye:

A színházi kritikusok a Nemzetivel való együttműködésnek köszönhetően 2009 óta folyamatosan szerveznek KO-kat a színház friss bemutatóihoz kapcsolódóan. A KO – Kritikus Óra nem más, mint egy adott előadást követő beszélgetés vagy közönségtalálkozó, amit a céh tagjai moderálnak és amelyen részt vesznek az alkotók, előadók is.

Az elmúlt évek során a KO-k rendszeres kiegészítő programként voltak jelen a színház kínálatában, aminek sikerességét a nézők egyre nagyobb érdeklődése és aktív közreműködése igazolt. Az, hogy érdekes és szakmai szempontból is érdemi beszélgetések alakultak ki, az elsősorban a magas művészi értéket képviselő és gondolkodásra késztető előadásoknak köszönhető, valamint a színészek, az alkotók és a társulat nézői és kritikai véleményre egyaránt nyitott kíváncsiságának. A kölcsönös párbeszédre, a beszélgetésre való igénynek, hajlandóságna

hamlet nemzetiHamlet (fotó: Horváth Judit, fidelio.hu)

A Színházi Kritikusok Céhe ezzel a gesztussal szeretné megköszönni az évad végén leköszönő vezetőségnek a szakmai bizalmat, az elmúlt évek munkáját és legfőképpen az előadásokat, amelyek nélkül sokkal szegényebb lenne színházi múltunk és jelenünk.
Búcsúzásképpen tehát 2013 februárjától a Nemzeti Színházban nemcsak az új bemutatók, hanem a régebb óta repertoáron lévő előadások után is szervezünk KO-kat, amelyekre minden volt és leendő nézőt szeretettel várunk. A sorozatról KO-blogot is írnak a kritikusok, így az eseményeket a 7ora7.hu portálon is követhetik az érdeklődők.
Emellett februárban folytatódnak a Kritikus Órák a Budapest Bábszínházban és a Jurányi Inkubátorházban, valamint a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház három előadását a Vendégváró Fesztivál keretében bemutató Bethlen Téri Színházban is.
Februári KO-menetrend:
február 1. 19 óra – Nemzeti Színház: Hamlet – a KO-t vezeti: Kállai Katalin
február 2. 19 óra – Nemzeti Színház: Én vagyok a Te – a KO-t vezeti: Jákfalvi Magdolna
február 3. 19:30 – Bethlen Téri Színház (Vendégváró Fesztivál) – Figura Stúdió: Arany-légy – a KO-t vezeti: Sebestyén Rita
február 4. 19:00 – Budapest Bábszínház: Übü király és a magyarok – a KO-t vezeti: Budai Katalin
február 7. 19 óra – Nemzeti Színház: A tanítónő – a KO-t vezeti: Kelemen Orsolya és Miklós Melánia
február 9. 15 óra – Nemzeti Színház: Úri muri – a KO-t vezeti: Koltai Tamás
február 23. 19 óra – Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház – SZFE: A hideg gyermek – a KO-t vezeti: Sztrókay András
Bővebben: www.kritikusceh.wordpress.com

süti beállítások módosítása