Árnyékszínházi Koldus és királyfi Veszprémben

A Koldus és királyfi című népszerű Mark Twain mű zenés színpadi adaptációját adja elő a BonBon Matiné társulata árnyjátékban február 16-án (szombaton) 17 órakor a Veszprémi Petőfi Színházban.

A veszprémi színház a produkcióhoz kapcsolódva rendkívüli családi jegyárkedvezménnyel várja nézőit, és az előadás után egy pohár kakaóval, valamint egy szelet kaláccsal vendégelik meg a gyermekeket és kísérőiket.

Alpár Balázs zeneszerző, Tarr Ferenc rendező-szövegíró, Dobos Emőke látványtervező és a mesélő Lukácsházi Győző különleges produkciót hozott létre. A nézők olyan árnyékszínházi technikával készült előadást láthatnak, mellyel korábban nemigen találkozhattak.

koldus es kiralyfi

Ennek a technikának ugyanis az a lényege, hogy a színészek (Borbiró Judit, Mészáros Annamária, Krausz Gábor) speciális maszkok segítségével, egy vetített háttér előtt mozognak. Így bábjáték, vetítés és színészet kölcsönösen kiegészítik egymást. Ennek köszönhetően az előadás egyszerre bír a színház és a film művészeti kifejezőeszközeivel, olyan különleges látványvilágot eredményezve, amely közel áll a gyerekek vizuális kultúrájához, ugyanakkor soha nem látott színházi élményt is jelent.

Az előadás után pedig mindenkit vár a kakaó és a kalács!

Forras: petofiszinhaz.hu

süti beállítások módosítása