1művész, 1 tudós és 1 színész - K:aviart a Katonában

Egy művész, egy tudós és egy színész jár körbe egy-egy témát művészetről és tudományról a Katona JózsefSzínház és a Kaviart új sorozatában: első alkalommal, február 10-én Kiss László csillagász és Ungvári Tamás író lesz a vendég, kedvenc szövegeiket Kovács Lehel, a társulat színésze szólaltatja meg.

Mindaz az anyag, ami a világban látszik, nem több, mint öt százalék. Majdnem semmi - mondja a csillagász, aki szerint erről a kicsiről is csak keveset tudunk. Van tehát, ami inspirálja a MTA Csillagászati kutatóintézetének tudományos igazgatóhelyettesét, Kiss Lászlót. Ugyanez, az ismeretlen felfedezése utáni vágy hajtja az emberek és a múlt megismerésében a több mint 80 könyvet maga mögött tudó író-irodalomtörténészt, Ungvári Tamást, akinek utolsó művei a megismerésről és mások halhatatlanná tételéről szólnak - olvasható a színház honlapján.
A K:aviart a Katonában című beszélgetéssorozat helyszíne a Katona József Színház előcsarnoka, a program este 8 órakor kezdődik.
Februártól indul a színház másik sorozata is Egy korty irodalom - Irodalmi borkóstoló a Katonában címmel: az évadban több alkalommal az előcsarnokban egy-egy ismert szerző, a színház művészei és egy-egy neves pincészet borai várják az érdeklődőket.
Első alkalommal február 20-án este Bächer Iván mesél színházról és irodalomról, írásait pedig Fullajtár Andrea és Elek Ferenc olvassa fel, miközben a közönség a badacsonyi Laposa Birtok borait kóstolhatja meg.

kaviart februarA Katona József Színház januártól sokszínű programsorozattal várja a nézőket a K:antinban: a tavaly nyáron megújult előcsarnokban irodalmi- és táncesteket, interaktív gyerekprogramokat és koncerteket is rendeznek.
A társulat tagjai több programban is részt vesznek, például havonta tartanak interaktív diavetítést gyerekeknek. A SzeK:rénymatiné elnevezésű - 3-10 éveseknek ajánlott - sorozatban február 23-án délután Kocsis Gergellyel és Bosnyák Viktóriával, a Puszedli és Habcsók című könyv szerzőjével, 24-én délelőtt pedig Jordán Adéllal és Finy Petrával, az Egy marék buborék című könyv szerzőjével rendeznek diafilmvetítést és mesés játékot a Katonában.
"Amikor az előcsarnokunk átépítését terveztük, kiemelt szempont volt egy olyan kulturális tér létrehozása, amely egész nap látogatható és mintegy találkozóhelyként is szolgál nézőink számára. Örömmel tapasztaltuk, hogy a közönségünk a szeptemberi átadást követő néhány hónapban elkezdte belakni a K:antin kávézót és megszerette ajándékboltunkat is. Most ezt a teret töltjük meg további tartalommal, jellemzően társművészeti programokkal" - idézik a színház honlapján Máté Gábort, a színház igazgatóját.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása