Blue Hotel - HOPPart bemutató a Szkénében

A HOPPart Társulat és a Szkéné Színház közös előadására február 6-án, 19 órától kerül sor a Szkéné színpadán.

Az alkotók ajánlója:
A HOPPart álomcsapata a Blue Hotelbe csábítja a Nagyérdeműt, hogy elkábítsa az álomvilág delíriumába. Egy izgalmas dimenzióba utazunk, amiben titkos vágyak, félelmek, és komplexusok törnek fel a tudattalanból, egyik helyszínről ugrálva a másikra, egyik hotelszobából a másikba. Egy éjszakát táncolunk át karöltve a valósággal és szürreálissal, liftbe toloncolva, hogy szintről szintre szembesüljünk ezerféle önmagunkkal. Kilépnénk, de nem tudunk, felébredünk, de kár érte. Látni akarjuk a végét. Most látni fogod...

 SAM1048 1

Herczeg Tamás rendező az előadásról:

"Nagyon régóta szerettem volna egy előadást, ami a társulat tagjainak álmait dolgozza fel. A darab úgy állt össze, hogy mindenki mesélt egy-két szürreális történetet, álmot. Ez már önmagában egy nagyon intim vállalás volt. Aztán erre az anyagra állítottuk rá a szerzőinket, kértük, hogy gyúrjanak belőle jeleneteket.

 SAM1053 1Sokáig kerestük az előadás keretét, a koncepciót, hiszen az álomképek, álomjelenetek önmagukban nem vezetnek sehova. Így jött a hotel ötlete, azé az átmeneti helyé, ahova belépsz és kilépsz, ahol éjszakánként megszállsz, és ahonnan reggel továbbindulsz. Meg hát nagyon szeretjük Chris Isaak Blue Hotel című számát.

 SAM1080 1

Az álom, mint téma egyébként egy feneketlen kút, kimeríthetetlen. Ahhoz, hogy teljes egészében körbejárjuk, legalább egy év kellene. Nekünk összesen másfél-két hónapunk volt rá, de nagyon intenzíven dolgoztunk azért, hogy mindent kihozzunk belőle, és közben mindenki számára befogadható legyen a végeredmény." (Forrás: Fidelio.hu, a teljes interjú itt olvasható.)

 Blue Hotel

A HOPPart Társulat és a Szkéné Színház közös előadása
Szereplők:
Barabás Richárd
Chován Gábor
Friedenthal Zoltán
Keresztény Tamás
Kiss Diána Magdolna
Szabó Vera
Szalontay Tünde
Szilágyi Katalin
Díszlet-Jelmez: Ondraschek Péter
Dramaturg: Solt Róbert
Zene: Matkó Tamás
Rendezőasszisztens: Várkonyi Tímea
Rendező: Herczeg Tamás
Február 6., 7. 19 óra
Szkéné Színház

süti beállítások módosítása