Élőben, online közvetítik Philip Glass Walt Disney-operáját

Élőben, online közvetítik Philip Glass Walt Disneyről szóló operáját szerdán Madridból.

Így készült az előadás

A The Perfect American (A tökéletes amerikai) című zenemű a Disneyről született első opera, a világhírű rajzfilmes, stúdióalapító utolsó napjainak elképzelt krónikája. Az élő közvetítést követően a darab még három hónapig ingyenesen megtekinthető lesz a művet sugárzó medici.tv honlapon - ismertette a The Los Angeles Times online kiadása.

Az élő adás megtekintéséért sem kell fizetni, ám aki később a rögzített felvételt akarja látni, annak regisztrálnia kell a honlapon.
Az opera világpremierjére január 22-én került sor a madridi Teatro Realban, ahonnan a szerdai előadást is közvetítik helyi idő szerint 20 órától.
A The Perfect American Peter Stephan Jungk azonos című regényéből készült. A darab Disney életének végén játszódik, és családtagjait, barátait is felvonultatja. Disney 65 esztendős korában Burbankben hunyt el 1966-ban.
A madridi előadást Phelim McDermott rendezte, a karmester Dennis Russell Davies. Disney szerepét Christopher Purves bariton alakítja. A Times kritikusa szerint Glass új operája "személyesen intim" képet ad a filmtörténeti ikonná vált Disneyről.
Glass operáját legközelebb az Angol Nemzeti Operában mutatják be június 1-jén.

süti beállítások módosítása