Így ünnepelték a Doctor Herz-et - képes összefoglaló

A Doctor Herz ősbemutatóját 25 éve tartották a Madách Színházban, ám Tolcsvay László-Müller Péter-Bródy János művét a jubileum alkalmából a Kecskeméti Katona József Színházban állították újra színpadra.

A Doctor Herz különleges előadásra és a 25 éves jubileumi ünnepségre, Cseke Péter igazgató az alkotók mellett mindenkit meghívott, aki a régi Madáchos bemutatóban részt vett.

Szerednyey Béla, aki egykor Olivért, a színészt alakította, ezúttal rendezőként volt jelen, míg az ősbemutatóban Doctor Herzet játszó Dunai Tamást most Mezzabotta szenátorként láthatta a közönség. A díszelőadást megtisztelték jelenlétükkel Tolcsvay László zeneszerző és Bródy János dalszövegíró, Bajza Viktória, Horváth Lajos Ottó, Koltai János, Kővári Csaba, Laklóth Aladár és Weil Róbert színművészek, Götz Béla, korábbi díszlettervező, több táncos, valamint Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója is. Psota Irén, aki 1988-ban a Muttert játszotta a musicalben, személyesen nem tudott részt venni az eseményen, de video üzenetben köszöntötte a vendégeket. A díszelőadás után az egykori és jelenlegi alkotók együtt ünnepelték a Doctor Herz sikerét a színpadon, majd fogadáson vettek részt. A közönséget pedig az emlékezetes est után meglepetés is várta: a kecskeméti teátrum jóvoltából minden néző ajándékba kapott egy, a musical hanganyagát tartalmazó CD lemezt.

Így ünnepeltek:

A képeket a kecskeméti Katona József Színház készítette.

dr herz bródy
Bródy János beszéde
dr herz cseke
Cseke Péter köszöntője
dr herz tolcsvay
Tolcsvay László köszöntő
dr herz szereplők
A kecskeméti Doktor Herz szerplők és az egykori Madáchosok
dr herz zana laklóth
Zana Zoli és Laklóth Aladár
dr herz tolcsvay szerednyei
Tolcsvay László és Szerednyey Béla
dr herz cseke szirtes
Cseke Péter és Szirtes Tamás

Forrás: facebook.com/madachszinhaz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása