Méd in Hungeráj – Hadházi László önálló estje

A Thália Színház Humorfesztiválján február 3. és 7. között 12 produkciót láthat a közönség, köztük a Hadházi László Méd in Hungeráj című önálló estjét is. - Ajánló - 

Milyenek a magyarok? Nagyhangú, hátrafelé nyilazó depressziós alkoholisták? A világot elárasztó népség, akik a legtöbb nagy tudóst adták a világnak? Véres történelmű, sokat szenvedett kis ország lakói, ahol jobb híván csak sírva vigad a magyar? Pacalevő, pörköltöző, lecsós, hortobágyi húsos palacsintás, nyáron a Balatonon hekkező, pirospaprikás, nótás kedvű, táncos lábú, leleményes legények és pirospozsgás menyecskék? Vagy Abszurisztán élhetetlen lakói, akik folyton csak irigykednek egymásra? Hosszan folytathatnánk a sort, ha szeretnénk a magyar néplélek rejtett mélységeit megfejteni. A Thália Humorfesztiválon most a kiváló humorista, Hadházi László magyar meséit hallgathatjuk meg egy önálló est keretein belül. A Méd in Hungeráj című kiváló produkcióban Hadházi hazai történeteket gyűjtött össze. „Olyanokat, melyek igazán magyarok, a szó legjobb és legviccesebb értelmében. Sok dolog van a mentalitásunkban, amit egy külföldi akkor sem ért meg, ha évek óta itt él. Nekünk természetes, de végül mi magunk is nevetünk rajta.” – árulta el az estről Hadházi. 
hadházi1 A népszerű humorista, Hadházi László már jóval a Dumaszínház előtt kezdett humorral foglalkozni: 1987-ben kezdett el írni, majd 1994-től különböző vidéki rádióknál dolgozott. Akkoriban többek között a Kretén magazinban jelentek meg írásai. 1996-ban tűnt föl először a képrenyőn, a HBO Mennyi 30! című műsorában, de szerepelt a Magyar Televízió Kisváros című sorozatában is. Ezután közreműködött mindkét kereskedelmi csatorna műsoraiban, részt vett az RTL Klub Kész átverés show-jában, és a TV2 Banánhéj című produkciójában. A kilencvenes évek végén a Danubius Rádióban a Danubius Cappuccino című reggeli műsor szerzője és előadója volt, később a Sláger Rádió Bumerángjában is ugyanebben a szerepkörben tűnt föl. 2002-től saját reggeli műsort vezetett a Juventus Rádióban, majd visszatért Debrecenbe, ahol a Friss Rádióban és az Alföld televízióban is dolgozott mint műsorvezető. A Godot Dumaszínház indulásától kezdve a társulat állandó fellépője, folyamatosan szerepel az RTL Klub-on, a Showder Klubban és a Rádiókabaréban is. 2008-ban Vida Péterrel együtt Bon-bon-díjat kapott, majd 2011-ben az év humoristájának járó Karinthy-gyűrűvel tüntették ki.

süti beállítások módosítása