Kultúrházak éjjel-nappal - rendezvények országszerte

A települések értékközvetítő és közösségteremtő helyeit, a művelődési házakat állítja a középpontba a hétvégén a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat.

A Magyar Népművelők Egyesülete által szervezett, péntektől vasárnapig tartó rendezvénysorozat több mint 170 helyszínen mintegy 800 programmal - bálokkal, kiállításokkal, játszóházakkal, koncertekkel és számos különlegességgel - várja az érdeklődőket Zalaegerszegtől Vásárosnaményig.
Az egyesület tájékoztatása szerint a program célja a művelődési házakra irányítani a figyelmet. Azokra a házakra, amelyek a leglátogatottabb kulturális terek, hiszen évente több mint 80 millióan keresik fel, és amelyek megtalálhatók a legkisebb falvaktól a legnagyobb városokig.
A művelődési házakra mindig jellemző volt a nyitottság, a befogadás, az újítás, a lépéstartás a környezet igényeivel és elvárásaival. Gondoljunk csak a táncházi mozgalomra, a kézműves játszóházak elterjedésére, a nyitott-ház kísérletre - olvasható az egyesület közleményében.

kulturhazak banner

A rendezvénysorozathoz csatlakozva többek között farsangi felvonulással és fánkfesztivállal várja a látogatókat a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ, hájastészta- és fánksütő bemutatóval a csömöri Petőfi Sándor Művelődési Ház és rétessütő versennyel az erdőkertesi Faluház.
Nagykovácsiban egyebek mellett családi nappal, táncházzal, koncertekkel és kiállítással fogadják a betérőket az Öregiskola Közösségi Házban, míg Nagykőrösön az ifjú tehetségek mutatkoznak be az Arany János Kulturális Központban, ahol szombaton rendezik meg az első nagykőrösi jelmezversenyt.
Szigethalmon fotókiállítással ünnepelnek a Városi Szabadidőközpontban, Veresegyházon pedig új tárlattal kedveskedik látogatóinak a Váci Mihály Művelődési Ház.
A programokról részletesen a www.kulturhazak.hu oldalon lehet tájékozódni.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása