Több érvénytelen pályázat érkezett a Szegedi Szabadtérire

A SZEGEDma.hu úgy értesült, a városháza jogi álláspontja szerint a szabadtéri élére pályázók közül nem mindenki felel meg a kiírásnak.

A Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatnál a legutóbbi kulturális bizottsági ülésen Szeged város címzetes főjegyzője, Mózes Ervin ismertette, hogy a kiírás kritériumának az öt induló közül csak kettő felelt meg, Gyüdi Sándor és Balikó Tamás, mert ők rendelkeznek megfelelő ötéves intézményvezetői gyakorlattal. A színházigazgatói pályázattal kapcsolatban a címzetes főjegyző továbbra is fenntartja álláspontját. „A többiek teljesen mindegy, hogy mit mondanak, mit igazolnak, mert intézményvezető gyakorlatuk nincs. Ha a közgyűlés mégis másként foglal állást, akkor a döntés törvénysértő lesz. A következménye pedig kettős. Jómagam törvényességi észrevételt írok, amit a kormányhivatal majd értékel, ennek súlyánál fontosabb, hogy a pályázaton vesztes fél a munkaügyi bíróságon pert kezdeményezhet, és meg is fogja nyerni. De ezt majd a testületi vitában ki is fogom fejteni” – tájékoztatta a portált Mózes Ervin.

szegedi szabadteri A Szegedi Szabadtéri pályázata kapcsán pedig úgy fogalmazott: „Eredetileg négy pályázó volt, de az egyik – egyébként egy teljesen érvényes pályázattal – visszalépett, így hárman maradtak. Neveket nem mondhatok, de az egyiküknek teljesen megfelel a pályázata (a lap értesülései szerint Kelemen Csabáé.), a második szakminiszteri engedéllyel tehető csak érvényessé, aki felmentést adhat a szakirányú felsőfokú végzettség alól (a Szegedma.hu szerint Herczeg Tamásról van szó, de a Színház.hu tudomása szerint Herczeg Tamás megfelelő végzettséggel, a színháztudományok doktora címmel rendelkezik) a harmadik pályázat pedig nem felel meg a kritériumoknak (a lap szerint, Orbán Zoltán beadványa)”.

 

süti beállítások módosítása