Oroszlán Szonja: "Most jó helyen vagyok"

Oroszlán Szonjával készített interjút a Magyar Narancs. A színésznő többek között arról mesélt a lapnak, milyen skatulyát kapott korábban és hogy érzi most magát. Lapszemle.

A Magyar Narancs cikkéből:

"A főiskola után a Vígszínházba mentem négy évre, ami nagyon hasznos volt, mert olyan volt, mint négy év tanulás a prózai osztályban. Aztán elkezdtem visszakanyarodni a zenés színház felé, és most jó egyensúly van az életemben próza és e között. De rég nem játszottam ekkora kaliberű musicalben, és egy hosszú kimaradás után azért izgulsz, hogy hogyan fogsz egy nyolcperces táncszám után megszólalni" - mondta Oroszlán Szonja.

A színésznő elárulta, a darabelemzés ugyanúgy része a próbafolyamatnak, mintha prózai előadásra készülnének. "De amikor a prózai színészek délután hazamennek, nekünk akkor kezdődik a táncpróba vagy a daltanulás a korrepetitornál. Már a főiskolán is lenézte a prózai osztály a musicaleseket, 'büdös lábúaknak' hívtak minket. Ők voltak a 'büdös hónaljúak', hiszen ők csak ülnek, elemeznek, nekünk pedig a tánctól a lábunk is büdös – ez előttünk és utánunk is így volt" - mesélte a színésznő.

oroszlan szonja mary poppins

Oroszlán Szonja azt is elmondta, a Valami Amerika és a Szeret, nem szeret című tévésorozatnak köszönhetően azonnal bekerült a buta szőke nő skatulyába. "Esélyem sem volt mást játszani. Hogy a nézők csak ezt látták bennem, azt pozitívan fogtam fel, hiszen azt jelentette, hogy hihetően, hitelesen sikerült megformálni ezt a karaktert – de hogy a rendezők is elhitték, hogy nem tudok mást eljátszani, az akkor még nagyon bántott. (...) Igenis szerettem volna nagy drámai szerepeket, mint mindenki, mégsem érzem igazán, hogy bármiről lemaradtam volna – elég hosszú pálya ez" - fogalmazott Oroszlán Szonja.
"A vígjáték, ahol persze nem a szereplő bugyuta, csak a szituációk komikusak, megmaradt, és szeretném is, hogy megmaradjon. Ha valaki most felajánlaná, hogy leszerződtet egy olyan színházba, ahol a jövőben csak drámai szerepeket játszhatnék, nem mondanék igent. Nem változtatnék. Most jó helyen vagyok" - zárta a beszélgetést a Madách Színház színésznője.

A teljes interjú a magyarnarancs.hu-n olvasható.

süti beállítások módosítása