A régi vigadó hangulatát vinné Kelemen Csaba Szegedre

Kelemen Csaba színművész, az Agria Játékok Kft. ügyvezetője is pályázik a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára. Terveiről beszélt a Délmagyarnak. Lapszemle.

A Délmagyar cikkéből:
"Alapvető feladatnak tekintem az értékek megőrzését, mert sok értéke volt és van a szegedi szabadtérinek. Szeretném még színesebbé, gazdagabbá és színvonalasabbá tenni a fesztivált" - kezdte Kelemen Csaba. Az egri Agria Játékok ügyvezetője elmondta, fontos egy ilyen városban a kisgyermekek és az ifjúság, azaz a 3-10 és a 10-18 éves korosztály számára is nyári színházat csinálni. "Egerben minden felnőttelőadásunk előtt van egy gyerekelőadás is: 5-6 színház hozza el zenés, játékos, tartalmas szórakozást ígérő 50-60 perces produkcióját. Erre a célra Szegeden a belvárosban kellene találni egy olyan udvart, amely 160-200 főt be tud fogadni" - vázolta elképzeléseit Kelemen Csaba.

A színész az Újszegedi Szabadtéri Színpadon ifjúsági bemutatókat képzel el, amelyekben profi színészek együtt játszanak lelkes, 10-18 éves amatőrökkel. "A fiatalok így sokat tanulhatnak a színházművészetből, az önmegvalósításból, ugyanakkor sok barátot, rokont, hasonló korú fiatalt be tudnak vonzani az előadásokra" - véli Kelemen Csaba, aki hangsúlyozta, a 2013-as évadba már semmilyen beleszólása nincs, a szereposztásokon, rendezőkön sem változtatna, hiszen az előadások le vannak kötve, a jegyek fogynak.

kelemen csaba

Fotó: szeged.ma.hu

Kelemen megválasztása esetén fontosnak tartja, hogy a szabadtéri játékoknak legyen saját opera- és operettbemutatója, amihez szükség van a helyi operatársulatra, valamint fölvenné a kapcsolatot a Magyar Állami Operaházzal is.

"A Dóm téri előadások számát úgy kellene legalább kettővel- hárommal növelni, hogy ki kellene szélesíteni azt az időintervallumot, ameddig a fesztivál tart. Szeretném, ha már június közepétől akár egészen szeptember végéig lennének előadások. Így az ősszel visszatérő egyetemistáknak is lehetne néhány programot ajánlani. Színvonalas könnyűzenei koncerteket is lehetne tartani" - mondta Kelemen Csaba. Hozzátette, kabaréjelenetekkel, orfeummal, zenés vígjátékokkal hozná vissza a régi vigadó hangulatát, operett- és musicalfesztivált rendezne, "ami jobban megmozgathatná a szegedi nézőket." Kelemen Csaba szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben "szigorúan tilos jegyárat emelni", és "alaposan át kell gondolni az ezzel kapcsolatos döntéseket."

A teljes interjú itt olvasható.

süti beállítások módosítása