Nacho Duato érkezhet a berlini balett élére

Nacho Duato veheti át a berlini Staatsoper balett-társulatának vezetését a távozását a napokban bejelentő Vlagyimir Malakovtól - értesült a német sajtó, amely azt is tudni véli, hogy csütörtökön már be is jelentik a világhírű spanyol művész kinevezését.

A Bild című tömeglap szerint az 56 éves koreográfus - korábban hosszú évekig a madridi spanyol nemzeti táncegyüttes művészeti igazgatója - a legesélyesebb arra, hogy átvegye a tisztséget Malakovtól, aki február 1-jén jelentette be, hogy nem újítja meg a 2013-2014-es évad végén lejáró szerződését.

nacho-duato

Fotó: abc.es

A spanyol művész jelenleg a szentpétervári Mihajlovszkij Színház balettegyüttesének vezetője. A mesterséget Maurice Béjart keze alatt tanulta Brüsszelben, de dolgozott Alvin Ailey irányításával is New Yorkban. Pályafutása fontos állomását jelentette a stockholmi Cullbert Balett, valamint a Holland Táncszínház (Nederlands Dans Theater) Hágában.
Malakovot 2004-ben kérték fel a Staatsoper Unter den Linden balettkarának élére. A három berlini operaház (Komische Oper, Deutsche Oper) versenyében a Staatsoper tánctársulata emelkedett az orosz táncos munkája nyomán a legmagasabb színvonalra.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása