Az emberiség utolsó vacsorája a Tháliába költözött

Van egy mondás színházi berkekben, miszerint, ha egyszer felkerül a színpadra egy lőszer, annak rövid időn belül el is kell sülnie. Hát így van ez a késsel is, - bár az nem elsül - hanem vág. A Prófétákban nem is egyszer... Slawomir Mrożek történetét az idei évadban a Thália Független Projektben is láthatjuk a Komáktól.

A történet központi kérdése, hogy ki haljon meg. Minimum az egyik prófétának ugyanis távoznia kell az élők sorából. A Régens (Horváth Illés) és a két király (Vékes Csba és Mohai Tamás) ügyesen úgy intézik a dolgokat, hogy a piszkos munkát Hétének (Lass Bea) kelljen elvégeznie. Azzal, hogy végrehajtja a rá bízott feladatot, elindít egy lavinát. Több szempontból is hangsúlyos része ez az előadásnak. A kés behozatalának pillanatától kezdve a játék ezen tárgy körül forog. A legtöbb mozdulat a kés megszerzésére vagy megfelelő elhelyezésére irányul. Egyre pörgőbb a játék, gyorsulnak a mozgások; futnak, menekülnek, kúsznak-másznak a színészek. Hasonlóan az előadás első részéhez, a ritmust itt is az egyenes, célra törő cselekvések és dialógusok pörgése és a helyzet felmérésére szolgáló feszültségteljes tapogatózás, várakozás váltakozása adja.

Profetak foto JokutiGyorgyA Próféták

Slawomir Mrożek nyomdokaiban... PRÓFÉTÁK
Az emberiség utolsó vacsorája, előadással
Szereplők elhalálozási sorrendben:
Első Próféta, aki ezerévente születik – Szabó Vera
Második Próféta, aki szintén ezerévente születik – Holecskó Orsolya
Menyhért, aki pont az egyik király a háromból – Mohai Tamás
Gáspár, a három királyból pont az egyik – Vékes Csaba
Régens, aki nem parancsol – Horváth Illés
Héte, a megoldás többnyire – Lass Bea
Kerényi Grácia fordításának felhasználásával
Jelmez-látvány: Sinkovics Judit
Jelmezkivitelező: Borbás Gergő
Fény: Mervel Miklós
Vacsora: Lakatos Erika
Fényképész: Kádár Levente
Elrendezte: Vékes Csaba

Profetak HorvathIlles foto JokutiGyorgy

Horváth Illés és a vacsoravendégek

Figyelem!

Vacsoravendégeinknek a program kezdési időpontja fél órával a meghirdetett előadás előtt.Azokat, akik nem szeretnének vacsorázni, de szeretnék megnézni az előadást, a kezdési időpont előtt 10 perccel várjuk. Az este ára: jegy (normál, vagy kedvezményes) + a vacsora, melynek ára minden esetben 1000 Ft.

VACSORA CSAK ELŐRENDELÉSSEL! 

Legközelebbi előadások: február 17., március 26., 19.30

süti beállítások módosítása