Tom Hanks tavasszal debütál a Broadwayn

Tavasszal debütál a Broadwayn Tom Hanks: az Oscar-díjas filmsztár Nora Ephron Lucky Guy című darabjában játszik főszerepet.

Az 56 esztendős Hanks számos filmben megmutatta tehetségét: a Ryan közlegény megmentésétől a Forrest Gumpon át a Philadelphiáig. A Broadway közönsége elé azonban először áll ki a tavaly elhunyt író és filmrendező, Nora Ephron drámájában - írta a The Independent online kiadása.
A Lucky Guy a New York Daily News szerkesztője, Mike McAlary élettörténete nyomán született. Az újságíró 1998-ban Pulitzer-díjat kapott a rendőri korrupcióval kapcsolatos tényfeltáró riportjaiért. Elsőként szólaltatta meg Abner Louimát, akit ártatlanul hurcoltak és kínoztak meg New York-i rendőrök. McAlary még kitüntetésének évében, 41 esztendős korában elhunyt rákbetegség következtében. Életéről 2011-ben is bemutattak egy színművet New Yorkban: a The Wood című darabot Dan Klores írta.

hi-tom-hanks-2012-03234523

Fotó: cbc.ca

Ephron művében Hanks az újságírót alakítja, felesége, Alice szerepét pedig Maura Tierney játssza. Mint a színész felidézte: egyetemi évei alatt rengeteget járt színházba, majd filmes karrierjének felívelése előtt a hetvenes évek végén a New York-i Riverside Shakespeare Company színházi társulatban játszott.
A Broadway deszkáin az utóbbi időkben egész sor hollywoodi sztár tűnt fel, akiknek a színházi fizetése rendszerint szép summát tesz ki a produkciós költségekből. Hugh Jackman és Daniel Craig heti 120 ezer dollárt vágott zsebre, amikor 2009-ben 12 héten át játszottak az A Steady Rain on Broadway című kétszereplős drámában. Al Pacino a közelmúltban heti 125 ezret kapott David Mamet Glengarry Glen Ross című színművének felújításáért. Hanks pedig a hírek szerint 15 hétig lép fel a Lucky Guyban heti 75 ezer dollárért és a bevétel 12,5 százalékáért. A darabra árult jegyekért akár 350 dollárt is elkérnek.
A Lucky Guy premier előtti előadásai március 1-jén indulnak a Broadhurst Színházban, a premiert pedig április 1-jén tartják.

Forrás. MTI

süti beállítások módosítása