A kecskeméti színház igazgatója marad Cseke Péter

Cseke Pétert további öt évre megválasztották a kecskeméti Katona József Színház igazgatójává a város közgyűlésének csütörtöki ülésén.

Zombor Gábor polgármester a napirendi pont tárgyalásakor hangsúlyozta: az önkormányzat által felkért szakmai bizottság két pályázó közül Cseke Péter pályázatát támogatta 9:0 arányban.
Cseke Péter újabb megbízatása augusztus 1-jétől 2018. július 31-ig tart.

A polgármester szerint a színház elmúlt öt éve a bizonyítéka annak, hogy a legutóbbi választáskor jól döntött a közgyűlés, amikor Cseke Péterre bízta a színház vezetését. A másik jelentkező Turpinszki Béla színész volt, aki azonban a közgyűlés előtt Mák Kornél alpolgármestert arról értesítette, hogy visszavonja pályázatát.
A szakmai bizottság indoklásában kiemelte: Cseke Péter pályázatát azért támogatták egyhangúlag, mert azt alátámasztja az előző ötéves színházvezetői munkássága és eddig elért eredményei.
"Pályázata minden részletében átgondolt, kiérlelt, meggyőző és hiteles. Olyan vezetője a színháznak, aki lendületes, szívügye a színház, kooperatív és kommunikatív személyiség, kiemelt figyelmet fordít az utánpótlásra és az idősödő társulati tagokra is" - olvasható a szakmai bizottság állásfoglalásában.

eRészlet Cseke Péter pályázatából:

"Közhelyesen hangzana „a nagy utat tettünk meg” szlogen. Mindenképpen örömteli volt, és ami még ennél is fontosabb: Kecskemét városában szabadon tudok dolgozni a munkatársaimmal, ami nagyon megkönnyíti a vezetési elképzeléseim megvalósítását.
Mi lehet a Kecskeméti Katona József Színház további útja? A legtermészetesebb és legfontosabb célom a kecskeméti közönség érdeklődésének megőrzése. Másrészt szeretném fenntartani a magam által szabott színvonalat, amit tartósan végrehajtani nem olyan könnyű, mint leírni! (Nagyon becsülöm ebből a szempontból elődeimet, például Babarczy Lászlót, aki a főiskolán tanárom volt - ő Kaposvárott több mint 20 évig tudta a szakmai színvonalat tartani; de említhetném Zsámbéki Gábort is, aki a budapesti Katona József Színházban tette ugyanezt, majdnem 30 évig!) Harmadrészt lényeges feladatnak tartanám, hogy a színházegyre több szakmai kihívásban vegyen részt, hazai és külföldi fesztiválokon egyaránt.
A színház vezetésének újbóli megpályázása mögött ezek a célok húzódnak meg. Személyes motivációm mozgatórugója, hogy érzek magamban ambíciót, erőt és kitartást, lelkesedést a további évekre azért, hogy a Kecskeméti Katona József Színház egy még elismertebb és népszerűbb színházzá váljon!" 

A pályázatot itt elérheti.

Forrás: MTI, Színház.hu

süti beállítások módosítása