Egy álomszerű világ - Krajcsi Nikolett A viharról

Hogyan éli meg a szerelmet egy ifjú hölgy, aki apján kívül senki mást nem ismerve nőtt fel egy szigeten? Erre keresi a választ Krajcsi Nikolett, a Kaposvári Egyetem végzős, színész szakos hallgatója A vihar című előadás Mirandájaként a kecskeméti színházban. Villáminterjú Bera Linda tollából.

Mi jellemzi Mirandát, Prospero lányát?
Krajcsi Nikolett: Miranda csupán három éves volt, amikor elűzték őket Milánóból, így ő már a szigeten nőtt fel, és nem is nagyon emlékszik a múltra. A darab elején derül ki számára, hogy honnan származik, és milyen tisztet töltött be annak idején az édesapja. Miranda emellett a papa kedvence: egy elkényeztetett kislány, aki mindent megkapott, amire vágyott. Prospero szeretne gondoskodni a lánya jövőjéről, ezért úgy intézi, hogy Ferdinánddal, Alonso nápolyi király fiával szinte első látásra egymásba szeressenek. Miranda számára számtalan új érzést hoz a vihar, ekkor csodálkozik rá a világra. Hiszen eddig azt sem tudta, hogy rajtuk kívül más emberek is léteznek. Eddig nem tapasztalta a szerelmet sem, mert soha nem találkozott még olyan férfival a szigeten, aki tetszett volna neki. Az élmények hatására munkálni kezdenek benne az ösztönök. Minden új élményhez nagy kíváncsisággal közelít.

krajcsi-nikolett

Ez az első Shakespeare-darab, amelyben játszol. Mi jelenti ebben a feladatban a kihívást?

Krajcsi Nikolett: A verses forma miatt a szöveg kissé emelkedett, nehezebb a hétköznapi nyelvet alkalmazó párbeszédeknél. Ugyanakkor a rendező elképzelése szerint a történetet egy kicsit aktualizáltuk, nem a szerző korában játszódik, de nem is egy varázslatos szigetről szóló mese, ahogyan régebben játszották ezt a darabot. Inkább egy álomszerű világot jelenítünk meg, ahol minden megtörténhet. Ez a próbafolyamat azért is érdekes számomra, mert először dolgozom együtt Bagó Bertalan rendezővel, akiben egy nagyon tájékozott, határozott, életvidám és jó humorú embert ismertem meg.
Ez az utolsó éved az egyetemen. Hogyan képzeled el a folytatást?
Krajcsi Nikolett: Harmadéves koromban játszottam először Kecskeméten a Hebehurgya hölgyekben, majd negyedéves koromban is meghívást kaptam Az eltört korsóban Liza és a Buborékokban Gizella szerepére. Mostani, gyakorlati évem alatt öt darabban is számítottak rám: még nyáron mutattuk be az Újvilág Passiót, valamint a Chioggiai csetepatét, az évad elején a Hangyaboly című Kaffka Margit-átiratot. Most készülünk A vihar február 15-ei bemutatójára, majd az évad végén játszom még a Naftalin című előadásban is. Az itt töltött idő alatt nagyon megszerettem a kecskeméti társulatot, a kecskeméti színházat. Természetesen az egyetem után szívesen maradnék itt, és szeretnék minél több jó szerepet eljátszani.

A vihar bemutatójára február 15-én kerül sor a kecskeméti Katona József Színházban.

Készítette: Bera Linda
Forrás: keckemetikatona.hu

süti beállítások módosítása