Gothár Emma vs. Gothár MA - Pálmai Anna és Kocsis Gergő ajánlója

A Színház- és Filmművészeti Egyetem a 2013-as évben először hirdeti meg az új bolognai rendszerben a BA alapszakot elvégzett hallgatók számára az egyetemi szintű operatőr MA mesterképzést. A négy féléves oktatás szakmai óráit Máthé Tibor Kossuth-díjas operatőr vezeti.

A SZFE az ország egyetlen olyan felsőoktatási intézménye, ahol az operatőr szakma oktatása több évtizedes hagyományra tekint vissza, és ahol a számos hazai és nemzetközi sikert elért magyar operatőrök mellett, olyan hallgatók végezték tanulmányaikat, mint az Amerikában világhírűvé vált László Kovács és az Oscar-díjas Vilmos Zsigmond. A hagyományokra épülő képzés sajátossága, hogy az egyetemre felvételt nyert operatőr hallgatók filmes műtermi világítási gyakorlatokkal, valamint a filmrendező művész hallgatókkal való szoros együttműködésben, közös évközi vizsgafilmek forgatásával készülnek fel az operatőri munka magas színvonalú elvégzéséhez elengedhetetlenül szükséges szakmai tudás elsajátítására.
Az egyetemi szintű operatőr művészképzés a SZFE kameraman BA és a mozgókép BA szakot elvégzett hallgatók jelentkezése mellett várja a többi egyetem és főiskola rokon BA szakán végzett, olyan hallgatók jelentkezését, akik elhivatottságot és tehetséget éreznek az operatőri mesterséghez.

süti beállítások módosítása