Együttműködik a fehérvári színház és a marosvásárhelyi egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem. A megállapodás mindkét fél számára számos lehetőséget biztosít szakmai és kulturális területen egyaránt.

A megállapodást január végén írta alá Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és Dr. Sorin Crisan, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rektora. A szerződésben foglaltak szerint az egyetem diákjai szakmai gyakorlatokon vehetnek részt a Vörösmarty Színházban, de vendégtanár-program is indul: a Vörösmarty Színház művészei mesterkurzusokat tarthatnak az egyetem diákjai számára, több szakterületen. Mindezeken túl előadások cseréje, és színház-, valamint zeneművészeti rendezvényeken való kölcsönös részvétel is szerepel a tervek között.

szini2

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem magyar- és román művészeti karokkal rendelkezik. Alapképzésen színművészet, bábművészet, rendezői, mozgásművészet, teatrológia (színháztudomány), látványtervező, audiovizuális kommunikáció-multimédia és zenepedagógia szakon folyik oktatás. Mesterképzésen színművészet, bábművészet, drámaírás, a rendezés művészete, valamint teatrológia-művelődésszervezés szakon nyújt képzést. Ugyanakkor az Egyetem doktorátusi iskolával is rendelkezik, biztosítva az ennek megfelelő tudományos oktatást. A doktori iskola Romániában egyedülálló módon magyar nyelven is nyújt képzést a színház-előadásművészetek szakterületen.

Az Egyetem mindezek mellett előadó intézmény is: rendelkezik egy színházi, valamint egy bábszínházi előadóteremmel. Mindkét színház professzionális színházi évadok helyszíne.

Forrás: vorosmartyszinhaz.hu

süti beállítások módosítása