Jön a következő Fidelio Színházi Est - Blackbird

A Fidelio Színházi Est-sorozat keretében ez alkalommal az Orlai Produkció Blackbird című előadása után tartanak közönségtalálkozót február 27-én, a Szkéné Színházban. Kováts Adél első rendezői munkájában Pető Kata és Mucsi Zoltán játszik.

A Fidelio Színházi Est-sorozat keretében havonta más-más színház előadásához kapcsolódóan tartanak közönségtalálkozót, melyen az érdeklődők találkozhatnak a számukra fontos színészekkel, rendezőkkel, alkotókkal. A beszélgetések során az aznapi produkció hátteréről, a rendezésről és a szerepformálásról kérdezik a résztvevőket, miközben az eseményre ellátogatók színháztörténeti érdekességeket és kulisszatitkokat hallhatnak az előadásról és ők maguk is kérdezhetnek.

blackbird - peto kata- mucsi zoltan

A következő beszélgetést február 27-én, a Blackbird-höz kapcsolódóan tartják a Szkéné Színházban, ahol a Fidelio magazin legfrissebb, márciusi lapszámát is lehetőség lesz kézbe venni. Az előadást követő közönségtalálkozón részt vesz a produkció rendezője, Kováts Adél (a Radnóti Színház művészével hamarosan interjút közlünk), valamint az előadók: Pető Kata és Mucsi Zoltán. A beszélgetést a Fidelio részéről Várhegyi András vezeti.

A Szkéné Színház február 27-i előadása után a Fidelio Színházi Est-sorozat közönségtalálkozója keretében arról is beszélgetnek, mi lehet a darab sikerének hátterében, hogyan tanulták egymást az alkotók a próbák alatt, mi lendítette át Mucsi Zoltánt a szerepével kapcsolatos kezdeti viszolygásán, hogyan birkózott meg Pető Kata a szabad vers-szerű szöveggel és tervez-e még rendezni Kováts Adél. Ön tudja már, mit kérdezne?

Az eseményre korlátozott számban még válthatóak jegyek a PORT.hu oldalán.

blackbird peto kata

A darabról:

David Harrower darabját 2005-ben mutatták be az Edinburgh-i fesztiválon, azóta számos díjjal jutalmazták, és sikerrel játsszák világszerte. Az Orlai Produkciós Iroda által jegyzett előadás a darab magyarországi ősbemutatója. Különös tetemrehívás egy régi bűn kapcsán: tizenöt év után újra találkozik egy férfi és egy nő, majd hosszú, nehéz beszélgetés kezdődik köztük, miközben felszínre tör mindaz, amit egymás iránt éreznek.

süti beállítások módosítása