SingSingSing: musical show a soproni színházban

Musical show-val bővül a hónap közepén a Soproni Petőfi Színház repertoárja, a SingSingSing című produkciót, amelyben ismert zenés darabokok slágereiből láthat és hallhat összeállítást a közönség, Szakál Attila rendezi.

Mindenkihez szóló színházat, nem rétegszínházat szeretne létrehozni - mondta Pataki András amikor átvette a Soproni Petőfi Színház igazgatását. Ebben a szellmeben született meg a soproni színház legújabb darabja. "Kedvcsinálónak is szánjuk a produkciót" - mondta Pataki András, megemlítve, azt szeretnék elérni, hogy olyanokat is becsalogassanak ezzel a musical show-val az épületbe, akik nem rendszeres színházba járók. Ha sikeres lesz a bemutató, jövőre második résszel jelentkeznek.

sing sing sopron2

 Feke Pál és Füredi Nikolett 

Négy éve már színre vittek Veszprémben hasonló produkciót, akkor a nézők harmada új volt, s úgy tapasztalták, az így becsalogatottak 20-30 százaléka később más előadásokra is beült - emelte ki a soproni színház igazgatója, aki megjegyezte, szeretnék másfélszeresére növelni egy-két év alatt a bérletesek most hat és fél ezres táborát.

A sok meglepetést ígérő produkcióval, amelyben népszerű zenés darabokból, musicalekből csendülnek fel dalok Szakál Attila rendező-koreográfus célja az, hogy igényes kikapcsolódást nyújtson azoknak, akik kedvelik ezt a műfajt és a hétköznapi gondok mellett szeretnének egy felhőtlen estet eltölteni a színházban. A SingSingSing musical show-t először 2009 márciusában mutaták be a veszprémi színházban. Azóta már a produkció harmadik része is elkészült. A soproni bemutató főként az első és második széria legsikeresebb dalaiból áll, ám emellett sok újdonságot és meglepetést tartogat majd a nézők számára.

sing sing sing 3Vastag Csaba

"Sopronban egy új és más előadás születik, mint az eddigiek, hiszen az alapcsapat tagjai mellett változnak a szereplők. A helyi társulatból színpadra lép Simon Andrea, Szőcs Erika, Savanyu Gergely és Horváth Andor. Dolgozunk a tánckarral, amelyet még megerősítettünk, hogy létszámban is megfeleljünk egy igazi show igényeinek. Igyekszünk a dalok hangulatához, tartalmához illő színházi látványvilágot is a színpadra varázsolni" - mondta Szakál Attila, aki elárulta, az esten az Evita, a West Side Story, a Rocky Horror Picture Show, az István, a király, a Hair, a Szép nyári nap, az Aida, Az operaház fantomja, a We vill rock you, a Hotel Menthol és a Grease című zenés színpadi darabokból hallhat és láthat részleteket a közönség. A SingSingSing csapatában a tervek szerint többek között olyan népszerű énekesek is közreműködnek, mint Feke Pál, Szomor György, Fésűs Nelly, Füredi Nikolett, Vastag Csaba és Vastag Tamás, Mészáros Árpád Zsolt és Halas Adelaida is. A SingSingSing című produkció a február 23-i premiert követően 14 alkalommal lesz műsoron.
Ebben az évadban még két bemutatóra készül a soproni teátrum. Március végén Tamási Áron Ördögölő Józsiás (Kakasok az Édenben) című zenés tündérjátékát viszik színpadra. A stúdiószínházban egy hónappal később debütál a kilencvenes évek irodalmi fenegyerekének, Jevgenyij Griskovecnek a darabja Hogyan ettem kutyát? címmel.

Forrás: MTI, soproniszinhaz.info,

Fotó: Soproni Petőfi Színház, Lőrincz Miklós

süti beállítások módosítása