Milyen a színház, ha más? - beszélgetéssorozat a MÜSZI-ben

Határtalan – Milyen a színház, ha más? címmel indul beszélgetés- és akciósorozat minden hónap utolsó szerdáján a MÜSZI-ben. Az első vendég február 27-én, 19:30-tól Vajdai Vilmos, a TÁP Színház vezetője lesz.

A sorozat első részéről:

A sorozatindító címe: A szórakoztató depresszió antiszínháza,

avagy a mindenrossz varietétől a nemzeti alternatív színházig, a színházi viselkedéskódexet kiröhögtető revütől a jelenre (át)írt igen magyar Osztrovszkij-darabig, a színház bulvár-szórakoztató súlytalanságát pocsékságba fordító mulattatástól a klasszikusok újragondolásáig. 
A sorozat első vendége: Vajdai Vilmos, TÁP Színház
Sorozatszerkesztők: Czékmány Anna – Birtalan Krisztina
21 órától „Vajdai-after” zene-tánc szórakoztatja a látogatókat.

Kérdezni és táncolni ér!

vajdaivilmos

Fotó: origo.hu

A MÜSZI-ről:

A Művelődési Szint (MÜSZI) egy komplex kulturális és civil közösségi tér, ahol minden hónap egy kitüntetett szerdáján színházról (is) lehet beszélgetni, tehetséges és kockázatos színházi emberekkel. Kockázatosak, mert valami mást csinálnak: anti-színházat, divat-performanszot, moderált politikai beszélgetést, lélegző képzőművészeti installációt, és mégis színházat.
Vajdai Vilmosról:
"Vajdai Vilmos a kilencvenes évek elején gründolta külön bejáratú színházát még a Tilos az Á nevű, legendás szórakoztatóipari intézményben (innen is a neve: Tilos az Á Pince). Unták magukat a fiatalok a kőszínházban, meg úgyis minden este ott voltak a mélyben (underground). (...) Onnan jönnek tehát, ahonnan több, később mainstreammé lett kulturális vállalkozás: a földalatti szférákból. Mindvégig a nem-hivatalos kulturális trendekből dolgoznak, hivatásos és félhivatásos szereplőkkel, akik valamiképp kötődtek ehhez a kultúrához. Érdekes volt, sőt bizarr: többször aludtam el előadásukon, az Alvószínház című, direkt ebből a célból létrehozott produkciótól eltekintve is, zavartak az etno-techno-retro kencék, és nem kifejezetten dob fel ebben a tálalásban a didzseridoo, vagy a theremin hangja sem. Aztán látványos, színes-szagos réteg produkciókkal rukkoltak ki a Trafó meg a Műcsarnok falai között, és addig erősködött Vajdai Vilmos, hogy kísérletező színházat csinál, míg bejött neki. (...) és egyre jobb az élmény. " (Arnter Sisso: Aki keres, betalál, Kultura.hu)

süti beállítások módosítása