Gyüdi Sándor színházigazgató marad Szegeden

Teljes egyetértésben, 28 igen szavazattal bízta meg Gyüdi Sándort a szegedi közgyűlés további öt évre a Szegedi Nemzeti Színház irányításával.

Sándor Gyüdi

 A karnagy kinevezését 28 képviselő támogatta, a jobbikos Keresztúri Farkas Csaba nem vett részt a voksoláson. Gyüdi Sándor 2018. június 30-ig irányíthatja a Tisza-parti város teátrumát.
A Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjára öten nyújtottak be pályázatot: Gyüdi Sándor mellett Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművész, a teátrum jelenlegi művészeti vezetője; Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház korábbi direktora; Szolnoki Tibor színművész, énekes, valamint Vasvári Csaba, a székesfehérvári színház egykori vezetője, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke.
Gyüdi Sándor korábban kifejtette, hogy nem tervez drámai változásokat az ország harmadik legnagyobb színházánál. A művész a stiláris sokféleséget, kínálati bőséget szeretné megtartani a teátrumnál. 
A szakember a döntési helyzeteket szeretné egyértelműbbé tenni azzal, hogy megszüntetné a művészeti vezetői posztot, amelyet jelenleg Juronics Tamás tölt be, ugyanakkor a balett tagozat vezetőjeként számítana a munkájára. Gyüdi Sándor a színház regionális szerepét erősítené a kapcsolatok szorosabbra fűzésével Szabadkával és Temesvárral.

A pénteki napon a Szegedi Szabadtéri játékok igazgatóját is megválasztották. Herczeg Tamás nyert.

Részlet Gyüdi Sándor pályázatából:

gyudi sandor palyazatabol

Gyüdi Sándor pályázata a mellékelt linkre kattintva olvasható:
http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/files/docs/szegedi-nemzeti-szinhaz-foigazgatoi-palyazat-2013-gyudi-sandor-palyazata.pdf

süti beállítások módosítása