Földcsuszamlás a Színészmúzeumnál

Mostanáig tartott a kutyás keresés, azért hogy kiderüljön, eltemetett-e valakit a törmelék a Stromfeld Aurél úton - írta blogjában Váczi János, a XII. kerületi önkormányzat alpolgármestere vasárnap este.

A bejegyzés szerint feltehetően az olvadás és a kiadós esőzés miatt omlott az útra egy szakaszon a Bajor Gizi Színészmúzeum kőkerítése és kertje. Szerencsére senki se szorult a föld és a romok alá.

A kő és föld törmelék a XII. kerületi Stromfeld Aurél és a Levendula utca kereszteződésétől majdnem a múzeum bejáratáig zúdult. A kiérkező tűzoltók között az FKI keresőkutyás szolgálata is a helyszínre érkezett, hiszen nem lehetett tudni, hogy a járdán éppen tartózkodott-e valaki az omlás idején.

foldcsuszamlas szineszmuzeum

Fotó: Huszti István, index.hu

A kutyák nem jeleztek, így miután a kárhelyszín parancsnoka tájékoztatta a múzeum igazgatóját az intézkedésekről, lezárták a gyalogos forgalom elől a járdát. Statikai vizsgálatot is kért a parancsnok; a szakember megállapította, hogy az omlás vélhetően azért következett be, mert a kő támfalat, amely a földet és a kerítést tartotta, annak idején kötőanyag nélkül építették.

Váczi János az index.hu érdeklődésére közölte, hogy bár az épület minisztériumi tulajdonban van, mindent megtesznek a lehető leggyorsabb helyreállítás érdekében.

Forrás: index.hu

süti beállítások módosítása