POSZT 2014 - Itt a két színházi társaság felhívása

A Magyar Színházi és a Magyar Teátrumi Társaság felhívását tesszük közzé.

Kedves Kollégák!
A 2014. évi POSZT ügyében jelentkezünk. A POSZF Kft. tulajdonosai – Pécs városa, a Magyar Színházi és a Magyar Teátrumi Társaság a következő felhívással fordul hozzátok.
Az idei POSZT versenyprogramja 2013. március 8-án derül ki, de március 1-jével már elkezdik munkájukat a jövő évre válogató szakemberek. A két Társaság megegyezett a 2014. évi POSZT válogatóiról, de nevüket csak  a március 8-i sajtótájékoztatón hozzuk nyilvánosságra. 
A jövő évi fesztivál időtartama: 2014. június 5-14. A válogatásba a 2013. március 1 – 2014. február 28  közti bemutatók kerülhetnek be.
A válogatóknak a színházak által javasolt előadásokat meg kell tekinteniük. Emellett természetesen bármely produkciót megnézhetnek és meghívhatnak, de az ajánlottak prioritást élveznek.Ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy éljenek a jelölés jogával. Emellett természetesen - időhiány és a késői jelölések miatt, vagy mert az adott előadást ritkán játsszák – előfordulhat, hogy a válogatók nem tudják megtekinteni az előadást, ilyenkor támaszkodhatnak képfelvételre is.

poszt Az előadó-művészeti törvényben meghatározott kategóriáknak megfelelően a jelölési lehetőség a következőképpen került megállapításra:
- a nemzeti és kiemelt intézmények, valamint az állandó társulattal és repertoárral rendelkező határon túli magyar színházak két előadást jelölhetnek;
- a regisztrált előadó-művészeti szervezetek, valamint az állandó társulattal és repertoárral nem rendelkező határon túli színházak egy előadást javasolhatnak.
Kérjük, hogy a FESZ tagjai jelentkezésüket közvetlenül a FESZ titkárságára küldjék. Nem regisztrált és nem FESZ tag formációk jelentkezésükhöz kérjük, csatolják a Magyar Színházi Társaság és/vagy a Magyar Teátrumi Társaság két tagszervezetének ajánlását.
Természetesen várjuk és elfogadjuk a színházszakmai szervezetek javaslatait is.
Lehetőség szerint olyan bemutatókat javasoljanak, amelyek a Pécsi Nemzeti Színház valamelyik játszó-helyén megvalósíthatók (nagyszínház, kamara, stúdió illetve szobaszínház), illetve stúdió-előadások esetén minimum 100 fős nézőtér kialakítható a játéktérben.
A jelölések folyamatosak, utolsó határidő: 2014. január 15
Kérjük, hogy a válogatók munkájának megkönnyítése érdekében javaslataik minél előbb tegyék meg a Magyar Színházi Társaság Titkárságán (magyarszinhazi.tarsasag@t-online.hu). 
Üdvözlettel:
Magyar Színházi Társaság, Magyar Teátrumi Társaság

süti beállítások módosítása