Egyszer volt, hol nem volt… - Társadalmi körkép a Jurányiban

Február 27-én és 28-án a független Scallabouche Társulat, egy évvel ezelőtt bemutatott, heves vitákat kiváltó előadását láthatja újra a közönség, mely a jelen feszültségei mellett a mesés jövőt is elénk tárja.

Ajánló:
Lehet-e viccelni a tabuval és komolyan venni a viccet? A kérdés olyannyira aktuális, hogy Alexis Latham, a Scallabouche alapító-rendezője, Garai Judit dramaturg és Szalontay Tünde, Horváth Kristóf, Molnár Csaba színészek ismét színpadra állítják a történetet, amely a valóságot a szürreálissal keverve, a groteszk és az abszurd határán egyensúlyozva tart tükröt maguknak és a nézőknek.

Idén tehát visszatér a három egészen eltérő karakter, a három egészen eltérő múlt és három egészen eltérő jövőkép. Újra megpróbálnak kommunikálni egymással, de a különböző kultúrák, hagyományok ismét értetlenül, riadtan állnak egymással szemben. A helyismeret nélküli társadalomkutató, a magyarul sem beszélő tolmács, és az anyagias reklámszakember párbeszédei a tavalyinál is élesebben feszegetik a kérdést: mit gondolhat Európa Magyarországról? Mit látnánk, ha hajlandóak lennénk végre tükörbe nézni? És mi vár ránk a jövőben?

egyszer scallabouche

Az előadás első változatának alapjául a gyöngyöspatai események szolgáltak, a mostani, átdolgozott változat arra tesz kísérletet, hogy bemutassa magát, Magyarországot. Az országot, amely egyszerre ismerős és idegen, vonzó és taszító. És amelynek megbünhődött múltja és kaotikus jelene mellett, jövője is van. Csak nem mindegy, milyen.

9 puskel zsolt

AMÍG TI, MI KAKAÓ - gyermekmegőrző a Jurányiban

A február 27-i előadás napján gyerekfelügyeletet vállal a Piros Kakaó csapata.
A szülők színházba jönnek, amíg a gyerekek az előadás témájában velük Kakaóznak.
Játék, akció, kézműves.

SCALLABOUCHE THEATRE
Egyszer volt, hol nem volt…HU 
Szereplők:
Szalontay Tünde
Molnár Csaba
Horváth Kristóf
Rendezte: 
Alexis Latham

Bemutató: 2013. február 27. 19:00

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

süti beállítások módosítása