„A néptánc nem mindennapi próbálkozás” – MÁZS az Ördögölő Józsiásra készül

Mészáros Árpád Zsolt színész néptáncot tanul a Budapesti Operettszínház új darabja, az Ördögölő Józsiás egyik szerepének kedvéért. Ennek kapcsán mesélt.

Mészáros Árpád Zsolt a Budapesti Operettszínházban 11 évvel ezelőtt mutatkozott be a nagyközönségnek Riff szerepében, a West Side Story-ban. Azóta Árpit országszerte megismerték, ő pedig egészen biztos benne, hogy jó helyen van. A tavalyi év is sok munkával telt számára, hiszen nem csak játszott, hanem még filmet is forgatott. A java azonban csak most jön.

Rengeteget dolgoztunk a nyáron, de ahogy elkezdődött az új évad, újra belevetettük magunkat a munkába. Karácsony környékén ráborultam Janza Kata vállára, és mondtam neki: úgy érzem, már évad vége van. Húzós időszakon vagyok túl, de sok sikeres produkció született, ami minden fáradtságot megért. A színházon kívül is akadt elfoglaltságom bőven. Hujber Feri barátommal járjuk az országot, mint két gengszter és koncertezünk. Főképp persze hölgyeknek kedveskedünk szívfacsaró számokkal. Tavaly pedig a sok koncert és színház mellé még egy film is becsúszott, aminek most márciusban lesz a bemutatója. Federico Brugia olasz reklámfilmrendező első nagyjátékfilmjében kaptam szerepet. Egy magyar maffiózót játszom, aki lányokat csempész egyik országból a másikba. A történet példaértékű: a végén egy fiatal magyar csocsóbajnok meggyilkol egy csocsóval" - mesélte a színész, aki tavaly egy régi álmát is valóra válthatta: novemberben ugyanis megnyitotta saját éttermét a belvárosban. Arról, hogy az étteremben ne csak finom ételek, hanem jó hangulat is várja a vendégeket, maga Árpi gondoskodik, aki igazi tulajdonosként részt vesz a hely mindennapjaiban. Az ügyintézés, a vacsoraestek és különleges programok szervezése mellett Árpi már gőzerővel készül a Budapesti Operettszínház legújabb bemutatójának, Az Ördögölő Józsiás kedvéért néptáncolni tanul.

ördögölő - mázs

"Németh Attilával az egyik próba után egy szál alsónadrágban álltunk meg a rendező, Somogyi Szilárd előtt, hogy ő is lássa, hogy néz ki a combunk. Kék, zöld foltos. Ez a néptánc nem mindennapi próbálkozás a részemről. Nem vagyok hozzászokva az ilyen jellegű akciókhoz, de a dolog megtette a hatását. Abszolút megéri a fáradozást a tánctanulás, mert "kardiológiailag" elkezdtem visszatérni önnön mivoltomhoz. Már majdnem emberi formám van. Fogytam is pár kilót. Vári Bertalan, a darab koreográfusa egy magasan kvalifikált, profi táncos. Örülök, hogy vele dolgozhatok, mert nem csak a táncművészetben képvisel magas szintet, de a tanításban is. Nem vagyok egy táncoslábú alkat, az első mondatom az volt, hogy: Na, én ezt soha nem tanulom meg… Ehhez képest, egy óra alatt egészen belejöttem a dologba Bercinek köszönhetően" - fogalmazott a színész.

Mészáros Árpád Zsolt azt is elárulta, már játszott olyan családi darabban, mint amilyen az Ördögölő Józsiás. "Vidéken volt olyan évadom, hogy egyszerre öt mesedarabban is játszottam. Süsütől, a Jancsi és Juliskán át a jó királyfiig minden voltam. Nagyon szeretem ezt a műfajt, hiszen a jövő színházba járó generációjának játszhatunk. Ha egy családi darabot jól közvetítünk, akkor bebiztosíthatjuk, hogy az a fiatal, aki ott járt, felnőtt korában se kerülje el a színházat. Az, hogy valóban élményt nyújtsunk, nehéz feladat, a gyerekeké ugyanis egy őszinte közönség. Az Abigél című musicalben például Kuncz Ferit játszom, aki egy negatív hős. Előfordult, hogy 'kifujjolt' a diákközönség a tapsrendnél. Nem volt jó érzés, de ezek szerint hitelesen játszottam. Az Ördögölő Józsiás humoros és látványos produkciónak készül, lesz benne jó csapat és rossz csapat is. Én, szerepem szerint ismét a rossz oldalon állok ... Tulajdonképpen az egész történet a hatalomvágyról és a kapzsiságról szól. Családapaként úgy gondolom, nem árt, ha a gyerekek időben szembesülnek azzal, hogy nem minden arany, ami fénylik. Reménykedem benne, hogy a darab a szülőket is eltalálja majd. A lehetőség benne van, hiszen Tamási Áron jegyzi a művet, Somogyi Szilárd a rendező, Tolcsvay László pedig a zeneszerző" - fogalmazott Mészáros Árpád Zsolt, aki az Ördögölő Józsiás márciusi premierje után sem unatkozik majd: várja a Ghost musical egyik főszerepe.

 
Forrás, Fotó: operettszínház.hu, Színház.hu
 

süti beállítások módosítása