Fidelio közönségtalálkozó Kováts Adéllal - ma este!

Kováts Adél első rendezői munkája, a Blackbird február 27-i előadása után Fidelio közönségtalálkozót tartanak a Szkéné Színházban. Erről is mesélt a színésznő a lapnak.

Részlet a Fidelio interjújából:

A kérdésre, mi fogta meg Daniel Harrower darabjában, Kováts Adél így fogalmazott: "Ez nagyon összetett dolog. Közrejátszott ebben a szöveg szikársága és a pedofília, ami tabutéma. Az, hogy a darab által lehet beszélni olyan dologról, ami sokkal több embert érint, mint gondolnánk. Ez szerintem feladata is a színháznak. A pedofília jelenléte a médiában mindennapossá vált, az erőszakkal kapcsolatban rengeteg információ jut el hozzánk, de puszta hírértéke marad, az emberek hozzászoktak, és mintha mi sem történt volna, két nap múlva ez is csak egy hír lesz a sok közül. Az ilyen témákról sokkal provokatívabban, harsányabban is lehetne beszélni, ennek a darabnak viszont pont az adja az érdekességét, hogy nem erőszakolja ránk a választ, hanem nyitva hagyja a kérdést" - mesélte Kováts Adél.

kovats adel

Fotó: Falus Kriszta

A február 27-i közönségtalálkozótól Kováts Adél legfőképp azt várja, hogy megfogalmazódjanak kérdések a beszélgetés során, "hiszen mindennek az alapja a kérdés". "Hálás vagyok a sorsnak és Orlai Tibornak, hogy megadta nekem ennek a rendezésnek a lehetőségét, mert csak gazdagabb lettem általa és remélem, hogy az előadás hatására a nézőkben is kinyílnak majd olyan kapuk, melyek eddig zárva voltak" - mondta Kováts Adél.

Folytatás a Fidelio.hu-n

süti beállítások módosítása