A rivaldán túl - Bemutatkozik a hatvanéves OSZMI

A rivaldán túl - Bemutatkozik a hatvanéves Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet címmel nyílt kiállítás kedden a XII. kerületi Polgármesteri Hivatalban.

Tavaly ünnepelték az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum megnyitásának 60. évfordulóját, ebből az alkalomból látható októbertől az elmúlt hatvan évnek emléket állító átfogó kiállítás a múzeumban, a polgármesteri hivatalban kedden megnyílt tárlat ennek a kamaraváltozata.
A tárlaton az OSZMI különböző táraiból származó emléktárgyak, dokumentumok, fényképek láthatóak, a kiállítás célja annak bemutatása, hogy milyen sokszínű az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteménye.

 

 oszmi

 

A kiállítás anyagát Gajdó Tamás és Csiszár Mirella állította össze. A vitrinekben jelmezterveket, különleges fotókat mutatnak be, látható többek között plakett a János vitézt alakító Fedák Sáriról, a bábtár, a táncarchívum kincsei. Például Lukács Margit színpadi kalapja, Laborfalvi Róza főkötője, Rózsahegyi Kálmán pipája, Gobbi Hilda hagyatékából kolomp és tolltartó, a Bartók-balettek néhány emléke és a Vígszínház megnyitásakor készült műsorfüzet kapott helyet a vitrinekben.
A Polgármesteri Hivatal II. emeletén három vitrinben látható tárlat ügyfélfogadási időben április 19-ig látogatható.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása