250. előadását ünnepli a Pszichoszínház

Bácskai Juli Pszichoszínháza 250. előadását ünnepli március 10-én az Eötvös 10-ben, SuliBuli címmel.

Tucatnyi színész játszik iskolatársakat, tanárokat: Botos Éva, Bozó Andrea, Csákányi Eszter, Für Anikó, Galkó Balázs, Kakasy Dóra, Lábán Kati, Nagy Zsolt, Szalay Kriszta, Szanitter Dávid, Fenyő Iván, Tóth József, Xantus Barbara és mások… közbehegedül Bóna János. Író, színre álmodó, kellékes, titkár, producer, menedzser, igazgató: Bácskai Juli pszichológus „szabadszóműves”.

A Pszichoszínházról:

A Pszichoszínház originális műfaj. A pszichológus megírja a karaktereket, a szituációkat, színre álmodja az egész történetet, kiválasztja a színészeket (általában két színészt előadásonként), akikkel előadás előtt egy órával megbeszéli a leendő produkciót. A színészek ez alapján játszanak, improvizálnak, a pszichológus forgatókönyvére. Az előadásokban a nézők is megszólalhatnak. Mottó: „Nem a te életedet boncolgatjuk, de beletrafálhatunk. Nem a miénket teregetjük, de nagyon ott leszünk”.

pszichoszinhaz

Bácskai Júlia így nyilatkozott a kezdeményezéről a Színház.hu-nak:

"A hagyományos színházban a színészé a fény, a néző a sötétből les. Egyenlőtlen küzdelem, egyikük csoportja a rivaldában, másikuké a homályban. Csak a zacskózörgés, köhécselés, óracsipogás jelzi a jelenlétüket (ha nem tetszik az előadás), a végső taps jelzi a tetszés mértékét. Az általam kitaláltPszichoszínházban egyenrangúak szeretnénk lenni. Ezért lehetőleg „szobafényt” kérünk: mi is látni szeretjük a nézőket, örülünk, ha saját hangunkon szólhatunk (mikrofonok nélkül), már a kezdet is más: mi várjuk őket a színpadon. A Pszichoszínházban nem kukkol a néző, mégis beleshet a legintimebb kapcsolatokba. Megmaradhat nézőnek, de beszélgetünk is vele, ha ő akarja. Nincs terápiás helyzet, nincs erőszak. Nem mondjuk meg a tutit, nem adunk tanácsokat, nem az ingyen terápia vagy a térítés helyszíne a Pszichoszínház". A folytatást itt olvashatja.
Jegyfoglalás a 322 2886 számon, vagy a pszichoszinhaz@gmail.com mailcímen. A közönséget tombola, meglepetések, buli várja.

süti beállítások módosítása