Beck Zoltán a Csikyben járt - a Cigánytáborról

Beck Zoltán a 30Y nevű zenekar énekese a Csiky Gergely Színházban járt...

Beck Zoltán az előadásról:
Beck Zoltán színházban volt. Ez önmagában még nem volna hír, hiszen a 30Y nevű zenekar énekesétől, aki nem mellékesen egyetemi adjunktus a Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológia Tanszékén elvárható, hogy néha elmenjen színházba. De történetesen ez alkalomból a Csiky Gergely Színházba tért be, és a Cigánytábort nézte meg. De hír még ettől se lenne, ha az élményt nem öntötte volna szavakba. Nézzék meg, mit gondolt az előadás után az előadásról.

 

A darabról:

A Cigánytábor az égbe megy egy zenés ballada a szabadságról és a minket körülfonó kötelékekről regél. Cigány ballada nem létezhet igazi muzsika nélkül. Az előadás hangulatának a Söndörgő együttes tagjai adnak különleges ízt: élőben játszanak autentikus cigányzenét a színpadon. 

Szőcs Artur rendező a produkcióról:

A Cigánytáborban is elhangzik a híres mese azokról a bizonyos szögekről, amiket Krisztus keresztre feszítésekor elloptak a cigányok… 1980-ban születtél…
Igen, harminchárom leszek, krisztusi kor. Eszembe szokott jutni, persze. Ilyenkor már tudni kell meghalni. A Cigánytábor az égbe megy főszereplője is meghal, és tudja, hogyan kell azt.
Van itt egy nem akármilyen lótolvaj, Zobar és van egy végzetes szépségű cigánylány, Rada. Ahogy kell, találkoznak. És azonnal szerelembe esnek. Senki nem áll a beteljesülés útjába – csak saját maguk. A saját, felülírhatatlan szabadságvágyuk. A végtelennél kevesebbel nem beérő zsigeri akaratuk. 
Ez így van. Amint találkoznak, felteszik a kérdést: testben-lélekben lehetne egyesülni? Tudják, hogy igen. Aztán ahogy Kleist lement a patakhoz a kedvesével, és egyesültek a halálban, úgy egyesül ez a cigányfiú és ez a cigánylány a végtelenben. Szabad emberek – és ebbe bele lehet halni.

A folytatást itt olvashatja.

süti beállítások módosítása