Mindenütt Nő - 12 városban 110 program vár

Mindenütt Nő címmel női alkotókat és sorsokat bemutató rendezvénysorozatot tartanak szerte az országban március 8. és 10. között.

A szervezők felhívása:

A hazai kulturális élet legrangosabb képviselői csatlakoztak az Accord World Music munkatársai által idén első alkalommal megszervezett programsorozathoz, azért, hogy három napon át nőkről szóló, a nők problémáival foglalkozó, női alkotókat bemutató programokat láthassanak az érdeklődők Budapesten és országszerte. Azért, hogy minél többen vehessenek részt a közös együttgondolkodásban, s minél több figyelmet kaphassanak a nők.
Ma már mindennek van világnapja, annyiféle, hogy nincs is annyi nap a naptárban, egy napra néha több téma is jut, s a sok világnap aztán csendben beleszürkül a hétköznapokba és az érdektelenségbe. Nincs ez másképpen a nemzetközi nőnappal sem, hiába van több évtizedes hagyománya, ma már alig törődik vele valaki. Ahogyan a nőkkel sem törődünk eléggé, pedig sokkal több tiszteletet és figyelmet érdemelnének annál, mint amit ma nyújtunk nekik.

mindenutt no logo10

Ne csak egy percig ünnepeljük őket egy csokor árva hóvirággal! Töltsük meg új tartalommal a Nőnapot! Figyelmünkkel ünnepeljük őket, tehetségüket, tudásukat, szépségüket, érzékenységüket, odaadásukat! Legyenek legalább néhány napig valóban csak Ők a középpontban! 
A koncerttermek pódiumain női előadók álljanak, a színházak színpadain női sorsokat kövessünk, a galériákban női alkotók műveit lássuk, női történeteket vetítsenek a mozik, ők valljanak magukról az irodalmi esteken, női gondokról szóljanak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák, egyáltalán Minden a Nőkről szóljon ebben a néhány napban! 
Bízunk benne, hogy a mecénások és a médiumok is kiveszik majd részüket a rendezvénysorozat megismertetéséből és népszerűsítéséből, így fejezve ki tiszteletüket és megbecsülésüket a női nem iránt.
Szinte minden megtalálható a programban a színházi előadásoktól a koncerteken és kiállításokon át a női sorsokat bemutató filmnapokig vagy a tudományos konferenciáig. Reményeink szerint ebben a sokszínű kínálatban mindenki megtalálhatja az őt leginkább érdeklő programot, eltöprenghet vagy elgyönyörködhet a látottakon, s másnap már egy kicsit más szemmel néz majd a nőkre. Több megértéssel, több tisztelettel és sokkal-sokkal több figyelemmel.

A részletes program megtalálható a Fidelio erre az alkalomra megjelenő különszámában illetve a rendezvénysorozat honlapján.

A SZÍNHÁZI PROGRAMOKRÓL ITT ÉRTESÜLHET

mindenutt

A MŰSORFÜZETET ITT LETÖLTHETIK

A rendezvénysorozat helyszínei:
Budapest:
Aquincumi Múzeum, Bajor Gizi Színészmúzeum, Belvárosi Színház, Bethlen Téri Színház, Budapesti Történeti Múzeum, Centrál Színház , Cirko-Gejzír mozi, Criticai Lapok folyóirat, Csináltam neked egy éttermet, és ez sem elég…, Ellenfény folyóirat
Európa Pont, Ferencvárosi Pincegaléria, Fővárosi Képtár – Kiscelli Múzeum, Gödör Klub, Hadik Kávéház, Hagyományok Háza, iF Kávézó, Írók Boltja, Jedermann Café, Karinthy Színház, Katona József Színház , Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Színház, Magyar Újságírók Országos Szövetsége + Nők a médiában, MU Színház, Nemzeti Színház, Nemzeti Táncszínház, Nyitott Műhely , Nyitott Műtermek Délutánja, Országos Széchényi Könyvtár, Örkény István Színház, Örökmozgó Filmmúzeum, Pepita Ofélia Bár , Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, Színház folyóirat, Szkéné Színház, Tabán mozi
Vidék:
Békéscsabai Jókai Színház
ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokság, Debrecen
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Dunaújváros
Miskolci Nemzeti Színház
Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza
Zsolnay Kulturális Negyed és Kodály Központ, Pécs
Belvárosi mozi, Szeged
Barátság mozi, Székesfehérvár
Vörösmarty Színház, Székesfehérvár
Erdész Galéria & Design, Szentendre
P’art Mozi, Szentendre
TISZApART mozi, Szolnok
Jászai Mari Színház, Népház, Tatabánya

süti beállítások módosítása