Tompos Kátya: A kiválasztottságnak kell csak igazán megfelelni

Tompos Kátya a Nők Lapjának mesélt arról, mire törekszik, hogy érzi magát mostanában.

“A színészet erről szól. Folyton a kíváncsi, őszinte gyerek után kutakodunk magunkban, abból születhetnek a nagyszerű dolgok. Próbálok pozitívan hozzáállni az élethez. Rájöttem, hogy az nekem is jó. Múltkor például fizettem a benzinkútnál, és megkérdezték, milyen cégnévre írhatják a számlát. Mikor kiejtettem a számon, hogy Edzett Cinke, hatalmasat nevettek. Pedig csak úgy jött az a szó, nem gondoltam arra, hogy ezzel majd mosolyra késztetem az embereket. A derűt úgy általában, és az abba vetett hitet, hogy a legnagyobb bajból is ki lehet mászni, szintén otthonról hozom” – fogalmazott Tompos Kátya a Nők Lapjának.

banyaviragA Bányavirág próbáján

A Nemzeti Színház színésznője elárulta, egyik kedvenc színésze Juliette Binoche, de ismer hasonló művészeket itthon is. Kerekes Évát, Básti Julit, Györgyi Annát... Mindegyikük nagyon erős nő, és mindegyiküknek másban lakozik az ereje. Egyiküknek az érzékenységében, a másiknak a nyerseségében és így tovább. Mindegyikükben van egy pici a másikból, de alapvetően teljesen különböznek. Én azonban azokat az asszonyokat is nagyon erősnek gondolom, akik a háttérben maradnak, és "csupán" összetartanak egy családot” – nyilatkozta Tompos Kátya. 
Úgy véli a kiválasztottságnak kell csak igazán megfelelni, ezért sokat próbál dolgozni azon, hogy tovább tudjon fejlődni. Évek óta járok a hangképző mesteremhez, Bagó Gizellához énekórákra... Belátom persze, hogy az első kiugrást részben a szerencsének köszönhetem. Valaki, aki színházban látott engem, ajánlott Herendi Gábornak, a Valami Amerika 2 rendezőjének” – mesélte Kátya, aki tavaly Indiában is fellépett, a Söndörgő együttes vendége volt. 

banyavirag2A Bányavirág próbáján

Egyre jobban érdekel a más vallású asszonyok élete. Izgat, miről beszélgethet például két nő csadorban. Szóba kerül vajon a karrier? Persze ott a család számít karriernek. Az azért nagyon jó, nem? Ugyanakkor nem tudom elképzelni, hogy a férjemtől kelljen engedélyt kérni arra, hogy megtanulhassak például vezetni. Van, ami jó ott, és van, amikor örülök, hogy inkább ide születtem... A spiritualitás is egyre inkább érdekel" - árulta el a színésznő, aki arról is beszélt, úgy érzi, kezd harmóniába kerülni önmagával. "Érdekel persze a külvilág is, de egyre inkább önmagamnak szeretnék megfelelni. (…) Szeretnék érzékeny, nyitott és kellően bohókás maradni még nagyon sokáig. És abban reménykedem, hogy olyan szerepeket kapok majd, amelyekben ezeket a tulajdonságaimat megmutathatom. Hogy önmagam lehessek” – fejtette ki a színésznő.

A teljes interjút a Nők Lapjában olvashatják.

süti beállítások módosítása