Egy 'laza' előadásról - Kádár Szabolcs és Siménfalvy Ágota a Lili bárónőben

Több mint hét éve mutatta be az Operettszínház Huszka Jenő operett-fantáziáját, a Lili bárónőt, amit azóta is nagy sikerrel játszanak. Az előadásba az évek során többen beálltak már - az idei évadban például Kádár Szabolcs és Siménfalvy Ágota.

Kádár Szabolcs 2007-ben, a Pesti Broadway Stúdió növendékeként kezdte pályafutását az Operettszínházban. Azóta már társulati tag, és szólistaként látható többek között a Menyasszonytáncban, a Mágnás Miskában, a Rómeó és Júliában vagy éppen a Veled, Uram! című rockoperában. Szívéhez azonban az operett áll igazán közel. Ezért is nagyon örül, hogy Feriként a múlt hónapban bemutatott Viktóriában, illetve újonnan beálló Frédiként a Lili bárónőben is színpadra léphetett.
lilibárónő3vag "Annak idején, stúdiósként Kerényi Miklós Gábor direktor úrnak köszönhetően rengeteg műfajban próbálhattuk ki magunkat. Már akkor is éreztem, hogy engem az operett vonz igazán. Természetesen a musicalszerepekben is nagyon jól érzem magam, de az operett a lényemből fakad. Ezen a téren szeretnék fejlődni és képezni magam. Éppen ezért örülök nagyon, hogy Frédit alakíthatom a Lili bárónőben. Emlékszem, stúdiósként mennyire elérhetetlennek tűnt ez a darab, hiszen már akkor is olajozott gépezetként működött. Pedig mi rendszeresen a Lili bárónő díszletei között próbáltunk, mivel a színészmesterség óráink a Raktárszínházban voltak. Már akkor is jól éreztem magam a tükrök és a realitástól picit elszakító, dőlt falak között. Elképesztően jó volt bekerülni ebbe a csapatba!" – mondta a fiatal színész, aki Kerényi Miklós Mátéval és Szabó Dáviddal, hármas szereposztásban alakítja Frédit.

lilibárónő2

"Frédi személyisége nagyon közel áll hozzám. Vidám, energikus, cserfes. Tele van olyan tulajdonságokkal, amelyeket én is érzek magamban. Frédi megformálói, Dávid és Máté teljesen különböző karakterek, és eltérően fogalmazzák meg a szerepet. Nagyon jól működik a játékuk és a karakterük. Szeretnék tőlük elszakadni egy picit, de nem kell elvetni mindent, ami általuk bejáratott. A kettőjükből gyúrt Frédibe építem bele apránként saját magam. Ez a dolog műhelymunka része, ami nagyon izgalmas és persze nehéz. Idő kellett, hogy rájöjjek, mi áll jól és mi nem" – magyarázta Szabolcs, aki számára nagy élményt jelent olyan színészkollégák mellé beállni a Lili Bárónőbe, mint Dolhai Attila, Vadász Dániel, Lehoczky Zsuzsa, Lukács Anita, Jantyik Csaba, Szolnoki Tibor, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid és Peller Károly.

"A Lili bárónő színészeinek már a sejtjeibe is beépült ez a darab. Ilyen összeszokott csapatba beállni nagyon nehéz feladat. A Raktárszínház egy intim hely. Azt az igazi színházi légkört teremti meg, amit csak ilyen pici közegben lehet érezni. Ezt nagyon élvezem" - mondta Kádár Szabolcs.

lilibárónőUgyancsak új beálló a Lili bárónőben Illésházy Krisztina grófnőként Siménfalvy Ágota.
"Jó pár évvel ezelőtt, a soproni Petőfi Színházban már játszottam a Lili bárónőben, és imádtam. Természetesen kívülről tudtam az egész előadást. Azt azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha még egyszer játszani fogok benne. Ráadásul Lehoczky Zsuzsával, akivel mondhatni már összeszokott páros vagyunk... Először a Kabaréban voltak zárt, komikus jeleneteink, amiket nagyon szerettünk, aztán jött az Ibusár, szintén a Raktárszínházban, ahol az anyukámat alakította, most pedig Illésházy Krisztinaként szinte össze vagyok nőve vele a színpadon, hiszen a testvéremet, Agathát játssza. Számomra mindig nagy megtiszteltetés vele színpadra lépni, rengeteget tanulok tőle" - mondja Ágota, akit eddig főképp musical -szerepekben láthatott a közönség, így ha nem is újdonság neki az operett műfaja, de nagy kihívás, ráadásul ebben a darabban egy idős hölgyet kell megformálnia.

lilibárónő4 "A színészek soha nem a kort tudják eljátszani, hanem inkább a személyiséget. Ennek a szerepnek a fő komikuma Krisztina naivitása. Egy aggszűz hölgyről beszélünk, aki egy tizenéves lány lelkével rendelkezik. Én ezt próbálom megragadni, minden másban segít a paróka és a smink. Annak külön örülök, hogy ebben az előadásban olyan kollégákkal játszhatok együtt, akikkel ritkán futok össze a színpadon, az operett műfajára jellemző játékstílust leshetem el tőlük. Ez egy nagyon laza előadás. Viccelődünk a közönséggel, sokat improvizálunk így minden este más és más. Korábbi darabjaim nem engedtek meg ennyi játékot, és ezt most nagyon élvezem!" – árulta el Siménfalvy Ágota.

Forrás: operettszínház.hu

 

 

süti beállítások módosítása