Fiatal rendezőknek hirdet pályázatot a Thália

A Thália Színház a főváros legismertebb befogadó színházaként kötelességének érzi a színházi szakma legújabb generációjának tehetséggondozását, a szakmai innováció előmozdítását és az új színházi törekvések felkarolását, ezért a Független Thália Projekt sikere után pályázatot hirdet fiatal rendezők számára.

A pályázat célja: A színház célja a pályázattal, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal, frissen végzett vagy színházművészeti tanulmányokat folytató rendezőknek és hallgatóknak professzionális körülmények között önálló kőszínházi produkció létrehozására a Thália Színház stúdiószínpadain, ezzel segítve elő a hazai színházi szakma megújítását, új tehetséges alkotók felfedezését és a szakmai innovációt.
A pályázók köre: olyan a pályázat benyújtásakor 35. évet be nem töltött fiatal rendezők vagy alkotók, akik a színház vagy más társművészet területén végzik/végezték tanulmányaikat, illetve amennyiben nem, dokumentáltan hoztak már létre önállóan színházi produkciót, amely legalább öt alkalommal szerepelt nézők előtt.
A pályázat szempontjai: A pályázónak a rendezői terv elkészítésekor figyelembe kell vennie a rendelkezésre álló színházi tér sajátosságait (Arizona Stúdió, Új Stúdió, Mikroszínpad), valamint azt, hogy a tervezett előadás szereplőgárdáját csak a Thália Színház művészei alkothatják. Az előadásban közreműködő szereplők száma maximum 5 lehet. A győztes pályaművek külön egyeztetés után a 2013/2014-es színházi évadban valósulnak meg. A pályázatnak műfaji megkötése nincs.
A pályázatok elbírálása: A pályázatokat a szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai: Schell Judit, színművész, Molnár Piroska, színművész, Hamvai Kornél, író, műfordító, Bereményi Géza, a Thália Színház igazgatója, Béres Attila, rendező, Litkai Gergely, művészeti vezető és Ugrai István, színházi szakíró.
thalia
Az elbírálás szempontjai: megvalósítás realitása, koncepció kidolgozottsága, korábbi referenciák.
A pályázat benyújtási határideje: 2013. április 12.
A pályázatnak tartalmaznia kell:
  • pályázati adatlap
  • szakmai önéletrajz és referenciák (ha vannak)
  • hallgatói jogviszony esetén a pályázó felsőoktatási intézmény nyilatkozata arról, hogy engedélyezi a pályázó indulását jelen pályázaton
  • a produkció rövid leírása, rendezői koncepció (maximum 3000 karakter)
  • színlap, alkotói névsor 
  • a produkció technikai paraméterei

Az elbírálás határideje: 2013. április 30.

A pályázati adatlapot itt találják.

süti beállítások módosítása