Menj színházba! - Szkéné

Mostanában, Pintér Bélán is túl, rengeteg izgalmas dolog történik a Szkénében. Most az egyik kurrens előadásra, a Képmutatók cselszövése című opuszra nyerhetsz belépőt.

A Képmutatók cselszövése a színházról, valamint annak a hatalomhoz fűződő viszonyáról szól. XIV. Lajos korában vagyunk, amikor Molière, társulatával együtt, a Palais Royalban Párizs népét és királyát szórakoztatja. Mindaddig míg meg nem írja a Tartuffe című művét, minden jól alakul. Ezzel a darabbal azonban magára haragítja Charron érseket, aki mindent elkövet, hogy Molière-t tönkretegye. Mivel Molière a király kegyét élvezi, ez nem is olyan egyszerű feladat... [további infó]

kepmutatok.jpg

Ha március 17-én partnered társaságában ingyen megnéznéd az előadást, mindössze azt kell tudnod, hogy Alceste melyik Moliere-mű egyik főhőse. A címet e-mailben küldd el nekünk (szinhazblog@gmail.com), ha esetleg kommentelni is kedved támad, plz a megfejtést NE írd ide.

A megfejtéseket köszönjük, a két szerencsés nyertes Varró Anna és Baranyai Zita, gratulálunk!

Az e-mailben a válaszon kívül tüntess fel egy nick vagy igazi nevet, amivel nyertesként szerepelni szeretnél. Az e-mailt március 13-án éjfélig küldd el. A helyes választ beküldők között 2×2 jegyet sorsolunk ki a Képmutatók cselszövése március 17-i, este 8 órakor kezdődő előadására, a Szkénébe.

süti beállítások módosítása