Vásárosnaményban vendégszerepel a kassai színház

A Kassai Thália Színház vendégjátékát láthatják az érdeklődők március 12-én, kedden 19 órától a vásárosnaményi Esze Tamás Művelődési Központban. A felvidéki társulat Zerkovitz Béla és Szilágyi László Csókos asszony című operettjét mutatja be a beregi kisvárosban.

Kósa Mónika, a művelődési központ igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a 340 személyes színházteremben tartandó előadásra valamennyi belépőjegy elővételben elkelt, sőt 60 pótszékre is váltottak belépőt a színházkedvelők.
A Csókos asszony című darab 2011 áprilisa óta szerepel a kassai színház repertoárján, Moravecz Levente rendezésében. Az eltelt közel két évben több tízezren látták már az operettet a szlovákiai nagyvárosban. A szerepeket a társulat színészei közül Márkus Judit, Madarász Máté, Reiter Zoltán, Cs. Tóth Erzsébet, Varga Lívia, Dudás Péter, Illés Oszkár, Pálos Árpád, Ponty Tamás, Richtarcsík Mihály, Nagy Kornélia, Lax Judit, Rák Viktória, Szabadi Emőke Katalin, Havasi Péter, illetve két meghívott művész, Kelemen Csaba és Kurczik Mária játssza.

csokos asszony kassai thalia

Fotó: thaliaszinhaz.sk

Az igazgatónő tájékoztatása szerint a vásárosnaményi művelődési központ rendszeresen szervez színházi előadásokat a beregi kisvárosban. A múlt évben például 7500 felnőtt és 4800 gyermek néző láthatta hazai, illetve határon túli magyar teátrumok produkcióit.
A közművelődési intézmény látogatóinak teljes száma 2012-ben meghaladta a 120 ezret. A színházi program mellett más kulturális rendezvényeket is tartanak, így műsoros esteket, kiállításokat és klubfoglalkozásokat szerveznek, illetve a művelődési központ működteti a vásárosnaményi Liszt Ferenc Vegyes Kart is.
A művelődési központban legközelebb, március 30-án Dombóvári István, Lorán Barnabás és Rekop György Duma Gála című stand-up előadását láthatják a nézők. Április 17-én, 19 órától pedig a nyíregyházi Mandala Dalszínház Paul Portner Hajmeresztő című darabjával vendégszerepel az önkormányzati fenntartású vásárosnaményi Esze Tamás Művelődési Központban, melynek 8 dolgozója évi 35 millió forintból gazdálkodhat.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása