Eljátssza a 48-as eseményeket a szombathelyi színház

Eljátssza az 1848-as forradalom eseményeit március 15-én Szombathely belvárosában a Weöres Sándor Színház társulata.

marczius

 

A színészek a történelmi hitelességet követve, de játékos formában mutatják be a forradalom eseményeit a Márczius - Forradalmi játék hat képben című programon. A szereplők egy óra leforgása alatt egy jókedvű történelmi parabolát, kísérleti, vidám színházi produkciót visznek az utcákra - közölte Kelemen Zoltán színművész, aki egyben a történelmi játék írója és rendezője.


vaol

 

A forradalmi események hat helyszínen játszódnak, de a történelmi játék színhelyéül szolgálnak majd a belvárosi műemléképületek erkélyei és ablakai is. A szabadtéri előadásban a dialógusok 21. századi formában hangzanak el, a történésekbe a színművészek - Poppre Ádám, Horváth Ákos, Balogh János, Budai Dávid, Szabó Róbert Endre, Avass Attila, Csonka Szilvia, Kristóf Roland, Endrődy Krisztián, Varga Richárd, Jordán Tamás, Trokán Péter, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán és Kelemen Zoltán - a 60-70 statiszta mellett az utca emberét is bevonják.

 

vaol2

 

Az önkormányzat tájékoztatása szerint Szombathelyen háromnapos programsorozat keretében emlékeznek meg az 1848-as forradalomról. Az ünnepség huszártoborzóval, lovas huszárok bemutatójával, huszárvirtus-vetélkedőkkel, népzenei és táncos programokkal csütörtökön kezdődik el a Múzeumfaluban. Március 15-én megkoszorúzzák Batthyány Lajos és Horváth Boldizsár szobrát, majd lovas huszárok tartanak bemutatót a Fő téren, az AGORA - Savaria Filmszínházban pedig sajtófotó kiállítás nyílik. A rendezvénysorozat "vitézes" interaktív történelmi játékokkal vasárnap fejeződik be.

 

süti beállítások módosítása