Hivatalos dala is van a 13. POSZT-nak - Videóval

Megszületett a 13. POSZT, egyben a fesztivál életének első hivatalos dala. Itt meghallgathatják.

A Talamba ütőegyüttes tagjai, valamint Oláh Gergő énekes és Szirtes Edina Mókus hegedűs-énekes azon a sajtótájékoztatón mutatták be az Elindultam című dalt, amelyen kihirdették a XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó 2013. június 6. és 15. közötti programját.

A dal visszaemlékezés, melynek szövegéből megtudhatjuk, hogy mit éreztek a tagok, amikor 1999-ben elindultak a zenei pálya rögös útján, valamint, az azóta eltelt 14 évről, amely sokszor nehéz és küzdelmes volt számukra, de amelyről azóta sem tértek le. 
Szirtes Edina „Mókusról”- énekes, hegedűs, zeneszerző
Hegedűművész diplomáját a szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte 2002-ben, majd zeneszerzéssel kezdett foglalkozni. Stúdiózenészként és dalszerzőként számos komoly-és könnyűzenei együttes produkciójában, illetve hanglemezén működött közre, és folyamatosan koncertezik is velük. Saját zenekarával (Fabula Rasa, Nomada, Blues B.R.Others) is rendszeresen fellép itthon és külföldi világzenei fesztiválokon. Artisjus és Fonogram díjas. 
Oláh Gergőről - énekes, a 2012-es X-Faktor győztese
Eredeti szakmája gyermek és ifjúsági felügyelő

A Talamba Ütőegyüttesről

A Talamba Ütőegyüttes Gödöllő 1999-ben alakult. Tagjai: Grünvald László, Szitha Miklós, V. Nagy Tamás és Zombor Levente. Céljuk megismertetni és megszerettetni a komoly- és könnyűzenét az emberek széles közönségével, ütőhangszerek segítségével. A Talamba zenéje a XXI. század muzsikája: jellemző rá a sokféleség, a műfajok „békés egymás mellett élése". A különböző zenei stílusok között otthonosan mozognak, emellett gyakran alkalmazzák a zenei humor eszköztárát. Koncertjeiken a színvonalas zene mellett a látvány is magáért beszél: minden előadásukon több száz hangszert szólaltatnak meg. A Talamba küldetésének fontos része a fiatal korosztály zenei nevelése. Zenéjük évente mintegy 20 000 iskolás gyermekhez jut el országszerte, ifjúsági hangszerbemutató koncerteken. A Nemzeti Filharmóniával együttműködve már 2001 óta járják az országot rendhagyó énekórájukkal, amellyel sokszor a leghátrányosabb településekre, élő kulturális élményben ritkán részesülő fiatalokhoz jutnak el. Artisjus díjasok.

 

Friss interjúnkat az idei POSZT válogatóival itt olvashatják.:

'A POSZT-on nincs bérelt poszt' - Interjú a válogatókkal

'A POSZT-ON NINCS BÉRELT POSZT' - INTERJÚ A VÁLOGATÓKKAL

Pénteken vált nyilvánossá a 13. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja, amelyet Solténszky Tibor dramaturg és Dr. Szigethy Gábor író, rendező, színháztörténész állított össze. Interjút olvashatnak a két válogatóval, akik az elmúlt egy év tapasztalatairól nyilatkoztak a Színház.hu-nak. Videónkban az előadásokról is véleményt mondanak.  »

 

süti beállítások módosítása