A Blaha-sztori - zenés kulisszatitok a Bethlenben

Csomor Csilla a Déryné Széppataki Róza életét feldolgozó Édes Rózám! című önálló estje után most a „nemzet csalogánya” bőrébe bújik. A Blaha-sztori bemutatójára március 13-án, 15 órától kerül sor a Bethlen Téri Színházban, Bezerédi Zoltán rendezésében.

Ajánló:
Az elsöprő erejű asszonynak, Blaha Lujzának sorsát megjelenítő két részes, 90 perces zenés összeállítás kerül bemutatásra a Bethlen Téri Színházban. A Bezerédi Zoltán rendezésében, Darvas Ferenc és Darvas Kristóf zeneszerző, zongorista közreműködésével létrejövő műsorban megelevenedik a magyar színjátszás páratlan alakja.

A korabeli sajtó szerint valamennyi népszínműben Blaha Lujza volt a királyné parasztruhában. De, honnan indult az operett, opera, népszínmű, dráma koronázatlan királynője, a kis „dalos Lujzácska”? Ki volt az a kislány, aki alig 16 évesen ment férjhez a 37 éves Blaha János karmesterhez? Hogyan szerződtette Őt Szigligeti Ede a Nemzeti Színházhoz, hogy végigjátssza a népszínmű irodalom jelentős szerepeit…
Csomor Csilla foto Fodor Györgyi Szeréna

Fotó: Fodor Györgyi Szeréna

Csomor Csilláról:

Csomor Csilla, a jászberényi születésű színművésznő már gyerekkorában balettozott, táncolt, énekelt, festett, furulyázott, verseket szavalt. A Jászfényszaru Amatőr Színjátszó Csoportban kezdett komolyabban foglalkozni a színjátszással, majd felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Kerényi Imre osztályában végzett és a győri Kisfaludy Színházhoz szegődött, később tagja volt a Nemzeti Színháznak, majd átnevezése után a Pesti Magyar Színháznak. Számos prózai és zenés darabban játszott, láthattuk többek közt a Bánk bán Izidórájának szerepében, Gizellaként az István, a királyban, Titániaként Shakespeare Szentivánéji álmában. A televíziónézők a Barátok közt című magyar filmsorozatban ismerhették meg.

Blaha Lujza
A Blaha-sztori
Blaha Lujza: Csomor Csilla
A dramatizált művet színpadra alkalmazta: Perczel Enikő
Díszlet-jelmeztervező: Árva Nóra
Zeneszerző: Darvas Ferenc, Darvas Kristóf
Rendező: Bezerédi Zoltán
Az előadást két részben, szünettel játsszák!
Bemutató: 2013. március 13., 15:00
Bethlen téri Színház

süti beállítások módosítása