Előbemutató és nyílt nap a Maladype Bázison

Március 13-án, a Maladype Bázis nyílt napján Soňa Ferienčíková és Ľubo Bukový, a Nemzetközi Visegrádi Alap alkotói ösztöndíjasai mutatkoznak be.

Soňa Ferienčíková és Ľubo Bukový, a két fiatal szlovák művész, a Nemzetközi Visegrádi Alap (Visegrad Artist Residency Program - Performing Arts, VARP) alkotói ösztöndíját nyerte el. Ennek segítségével tartottak tréninget 2013. január 20. és február 28. között a Maladypében. Az elő-bemutatóra 2013. március 13-án, 19.00 órakor kerül sor a Maladype Bázison, Equilibrio címmel.

Soňa Ferienčíková a prágai Művészeti Akadémián (AMU) végzett a tánc és koreográfia szakon. Tanulmányait Antwerpenben és Salzburgban folytatta. 
Lubo Bukovy a pozsonyi Művészetek Akadémiáján (VŠMU) végzett színészként, előadó-művészeti tanulmányait különböző kutatószemináriumokon és laboratóriumi munkákban fejlesztette Prága, Wroczlaw, Velence és München között. Többek között Anatolij Vasiliev és Isola Pedagoggia mesterkurzusain. Számos színházi-és filmszerepet tudhat maga mögött.

pic1358107712

Fotó: maladype.hu

A nyílt nap programja:
10:00-11:00 Thai chi, chi kung
Küzdősportokra alapozott mozgásszínházi edzés.
14:30-17:00 VETÍTÉS
Adam Hanuljak előadó-művészetről szóló dokumentumfilmjeiből
Adam Hanuljak a pozsonyi Művészetek Akadémiáján (VŠMU) dokumentumfilm-rendező szakán diplomázott, a Comenius Egyetem művészeti fakultásán vallástörténetet hallgatott. Filmjeiben általában kisebbségekkel és preformatív művészetekkel foglakozik. Videó-installációkat készít színházak számára, dokumentumfilmes workshopokat tart.
19:00-20:00 EQUILIBRIO
magyarországi előbemutató, azt követően beszélgetés az alkotókkal
Közreműködő művészek: Soňa Ferienčiková, Ľubomír Bukový
Dokumentumanyag és videó összeállítása: Adam Hanuljak
Dramaturgok, lektorok: Sara Fenoglio (IT), Jaroslav Vinarský (SK)

A rendezés sajátosságai miatt csak huszonöt nézőt tudnak fogadni az esti elő-bemutatóra. Ezért a szervezők kérik, ha részt szeretne venni az előadáson, akkor előzetesen regisztráljon az alábbi csatornákon:
telefonon: 70/326 8108,
e-mailben: maladype@maladype.hu
Equilibrio belépő: 300 Ft
A program támogatói: Nemzetközi Visegrádi Alap, Szlovák Intézet, Budapest

süti beállítások módosítása