Alföldi Róbert: „Emblémaként” nem lehet élni

A Rózsavölgyi Szalon Az utolsó óra című kétszemélyes játékának előadását láthatták a héten a szombathelyi nézők. A darabban Jordán Tamás partnere Alföldi Róbert, akivel a Vas Népe és a Nyugat.hu készített interjút. Szemléztük.

Alföldi Róbert elmondta, korábban még soha nem dolgozott együtt Jordán Tamással, a Nemzeti Színház átadás-átvétele öt évvel ezelőtt pedig egészen más szituáció volt. "Hihetetlen ember, vele lenni is élmény. Elképesztő, hogy a maga hetven évével mennyi energiája van. Annyira jó a közös munka, hogy azon gondolkodunk, mit csinálhatnánk még együtt" - mesélte Alföldi Róbert.

alfoldi

A Nemzeti Színház június 30-án leköszönő igazgatója arról is mesélt, hogyan éli meg az utolsó hónapokat a színház élén: "Vannak nagyon rossz pillanatok, megtorpanások, összeomlások, de közben meg annyi minden jó történik, amiről különben az ember csak olvasni szokott. Arra gondolok, hogy nagy pillanatokban a Nemzeti Színháznak milyen hatása volt. És ez most megint megvan" - fogalmazott Alföldi Róbert.

Alföldi Róbert a Nyugat.hu-nak adott interjújában arról is beszélt,  alapítana-e saját színházat, mint tette azt Jordán Tamás. "Nem, ehhez egy másfajta személyiségtípus kell, mint amilyen én vagyok. Tamás 70 éves, én 46 vagyok. Most, hogy együtt próbáltunk, és elég sok időt töltöttünk egymás társaságában, többször rá kellett szólnom, hogy ne lelkesedjen már, hogy „maradjál már nyugton” – hihetetlen, lenyűgöző ember. A tréfát félretéve valóban úgy gondolom, hogy ő az a személyiségtípus, akit az hajt, az inspirál, hogy a nulláról létrehozhat valamit. Én nem vagyok ilyen, engem az feszélyez, „beszorongat”, ha nincs egy létező hely, struktúra mögöttem" - nyilatkozta az igazgató.

"Azt, hogy nem folytatom, nem én döntöttem el. „Emblémaként” viszont nem lehet élni, és nem lehet dolgozni" - tette hozzá Alföldi Róbert.

A teljes interjú itt olvasható.

süti beállítások módosítása