Porcelán, duettek egy házasságból - Ladányi Andrea és Krámer György táncáról

Március 22-én, pénteken tartja első premierjét a Pannon Várszínház tánctagozata, a Veszprémi Táncműhely, amely Krámer György és Ladányi Andrea Porcelán, duettek egy házasságból című produkciójával mutatkozik be. A darab a párkapcsolatok törékenységéről szól.

A táncműhely Ladányi Andrea és Krámer György vezetésével kezdte meg munkáját, akik az első produkciót közösen készítették és adják elő. A darab témája az emberi együttélés, a házasság kínjai és gyönyörűsége, íze, hangulata és szépsége - mondta Krámer György, aki a produkciót személyes hangvételű kortárs táncszínházi ősbemutatóként jellemezte.
Szólt arról is, hogy a 2012-2013-as évadban életre keltett táncműhely elődje a kilencvenes években a veszprémi Petőfi Színházban működött. "A mostani művészi műhely előképének tekinti az akkori táncműhelyt" - fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy folyamatos jelenlétet kívánnak biztosítani az egyre összetettebbé váló kortárs táncművészetnek Veszprémben.

bl ladanyi1

Ladányi Andrea (fotó: Szárossy Zsuzsa, revizoronlne.com)

Ladányi Andrea szerint a nő és a férfi együttélése törékeny, mint a porcelán. "A darab címe is erre utal, az emberi kapcsolatok, párkapcsolatok törékenységére. Az előadás kifejezőeszközei között szerepel a tánc, a gesztus, a kortárs zene, a képzőművészet, a videoinstalláció. A táncban elmondott történet szerint két ember találkozik sok-sok év után, az előadás a jelenkor lenyomata" - tette hozzá.
Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója kiemelte, hogy a produkció zenéjét Borlai Gergő szerezte, a stylist Lakatos Márk volt. Terveik szerint a Porcelánt folyamatosan műsoron tartják, és a teátrum más játszóhelyein is bemutatják majd. A táncműhely a következő szezonra új produkcióval készül.
A darabot a nézők március 22-én este fél nyolctól láthatják a Veszprémi Városi Művelődési Központban.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása