Átadták a felújított kassai Thália Színházat

Átadták a kassai Thália Színház felújított épületét csütörtök délután, a teátrum este ünnepi bemutatóval nyit. Az egyik legnagyobb múltú felvidéki magyar színház felújítási munkálatai több hónapos késéssel tavaly szeptemberben kezdődtek meg és a napokban fejeződtek be.

thali

A több mint 415 ezer eurót igénylő beruházás nagyrészt európai uniós forrásokból, a szlovák állam és Kassa megye támogatása mellett, A kultúra szigetei elnevezésű nagyszabású terv részeként, a Kassa Európa Kulturális Fővárosa 2013 projekt keretében valósult meg.

divadlo-thalia

"Átfestették az épületet, felújításra került a színházi portál, kaptunk egy többfunkciós térré alakítható, csúcsminőségű technológiával felszerelt konferenciatermet, egy új balettszőnyeget, a nagy színháztermet klimatizálták, megújultak az öltözők és a zuhanyzók és új bútorokat is kaptunk" - mondta el a felújításról Czajlik József, a Thália színház igazgatója.

thalia2

Hozzátette: a beruházás részeként egy kisebb múzeumot is létrehoztak, ebben a szlovákiai magyar és a kassai színjátszás történetét bemutató időszaki kiállítások lesznek megtekinthetőek.

süti beállítások módosítása