Beatles is fog szólni az Operaházban

Fél évszázados időutazásra invitálják nézőinket március 25-én, a BEATLES 50! emlékkoncert estéjén. A legendás brit zenekar muzsikáját feldolgozó hangverseny után a közönséget az aulában élőzenés nosztalgiabuli várja, régi nagy slágerekkel és persze tánccal.

Please Please Me. A Beatles rajongóinak magától értetődő zenetörténeti tény, hogy ez volt a zenekar első nagylemezének címe, amely épp 50 éve, 1963 márciusában jelent meg. Az azonos című sláger hozta meg egyúttal a "gombafejűeknek" a világhírt (előző slágerük, a Love Me Do inkább csak hazájukban tette őket ismertté.)
please-please-me
Ezt a fél évszázados "születésnapot" ünnepli meg az Operaház egy kellemes kikapcsolódást idéző, könnyebb és komolyabb zenei műfajokon átívelő koncerttel, amely a Beatles slágereit dolgozza fel. Zongorafantázia, gitármuzsika, a capella, kórusének és tánc az Operaház és a Magyar Nemzeti Balett művészeinek, valamint sztárvendégek tolmácsolásában - az est műsora fenvonultat mindent, ami a beatzene aranykorát színesen és színvonalasan varázsolja a közönség elé. Az élmény mégsem lenne teljes egy valódi, 60-as évekbeli nosztalgiabuli nélkül, ezért a koncert után a nézőket az aulába várják, ahol Gerdesits Ferenc zenekari művészünk együttese, a Sámson zenekar húzza a talpalávalót egészen éjfélig - természetesen Beatles dalokból és a korszak többi világhírű beat- és rockcsapatának slágereiből.

süti beállítások módosítása