Új utak konferencia - A kreatív szemlélet fejlesztéséért

Az április 6-án immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Arts&Business nemzetközi konferencián Schilling Árpád, a Krétakör alapítója, az esemény visszatérő vendége és szereplője a kreativitás értelmezése, jelentősége és fejleszthetősége témában tart előadást.

A „Kreatív Európa” program keretében 2014 és 2020 között az Európai Unió kiemelt figyelmet kíván szentelni a kultúra és a művészetek támogatására, lehetőséget biztosítva ezzel  kulturális-kreatív vállalkozások kibontakoztatására, fejlesztésére.

Ehhez kapcsolódva, a kreatív szemlélet fejlesztése érdekében 2013. április 6-án immár harmadik alkalommal szerveznek „Új utak” elnevezésű nemzetközi konferenciát, elismert hazai és külföldi előadók részvételével.
Idén tavasszal többek között a kreativitás értelmezése, jelentősége, fejleszthetősége kerül fókuszba.
Az érdeklődők emellett előadásokat hallgathatnak a kultúrának a vállalkozói kreativitás fokozása érdekében betöltött szerepéről, valamint a kulturális vállalkozói szellem fejlesztésének fontosságáról, a kreatív-kulturális szektor erősítése érdekében.
A résztvevők az előadásokon túl kerekasztal beszélgetésen, valamint speciálisan erre az alkalomra készült, úgynevezett „kreatív hatékonyság” tréningeken vehetnek részt brit előadók vezetésével.

artsbusiness Előadók, trénerek:


Schilling Árpád
schillingA Krétakör alapítója.  A Krétakör, mint színház 1995 és 2008 között Magyarország legismertebb független színházi társulatává vált belföldön és külföldön egyaránt. Schilling a társulatot 2008-ban feloszlatta, hogy Krétakör néven előadó-, és médiaművészeti műhelyt hozzon létre. Munkatársaival jelenleg több hazai és nemzetközi projekten is dolgozik.
"Ahogy az egyén joga a szabadság, úgy az egyén felelőssége a közösségi aktivitás is. Ebből a kettőből természetesen csak az első szabályozható jogi eszközökkel egy demokratikus országban, ugyanakkor jó, ha tudatosítjuk, hogy nem végtelenek a lehetőségeink. A tudatosítás eszköze az oktatás. De csak az élményszerű pedagógia képes valóban átélhetővé tenni ezeket a tapasztalatokat" - mondja Schilling Árpád. A rendezőt a Fidelio kérdezte. Itt elolvashatják.

 

anna-sundtAnna Sundt
A Barefoot Group országos igazgatója az Egyesült Királyságban, menedzsment tanácsadó, képzőművész. Jelenleg a Thirteen28 Ltd igazgatója, valamint coach és tréning területen a Creamer & Lloyd Ltd. senior producere.
Anna Sundt eredményes tanácsadó, komoly gyakorlattal rendelkezik a szervezetfejlesztésben, a munkaerő-fejlesztésben valamint a HR csoportokkal való sikeres együttműködésben.
Az elmúlt 13 évben elképesztő sikereket ért el azon keresztül, hogy sikeres szervezeti és tanulásfejlesztési megoldásokat vezetett be számos állami- és magánszektorban tevékenykedő szervezetben.


sian-primeSiân Prime
A londoni Goldsmiths egyetemen a Kreatív és Kulturális Vállalkozások Intézetének (ICCE= Institute for Creative and Cultural Entrepreneurship) tanára, a Kreatív és Kulturális Vállalkozások mesterszak programigazgatója.
Siân Prime foglalkozása szerint tréner, a csoportdinamika szakértője, coach és tanácsadó. Gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a kreatív vállalkozások irányítása területén, valamint egyetemi szinten tanít kreatív vállalkozások tanulmányokat, kulturális menedzsmentet és szakpolitikai ismereteket.

A konferencia részvételi díja: 20.000.- Ft.
Regisztrálni itt tudnak.

süti beállítások módosítása