Egymásnak felelgető műfajok a Szentendrei Tavaszi Fesztiválon

A műfajok párbeszédével találkozhat idén a Szentendrei Tavaszi Fesztivál közönsége március 15. és április 7. között - mondta el az MTI-nek Kiss Zsuzsa, Szentendrei Kulturális Központ sajtóreferense.

A mintegy három hétig tartó programsorozat gazdag műfaji kínálatában idén különleges helyet kap a szó és a zene kapcsolata – jegyezte meg Kiss Zsuzsa. Az irodalom és a zene keveredik többek között Grecsó Krisztián író és Dés László zenész Mellettem elférsz című közös produkciójában, vagy Karafiáth Orsolya zenés könyvbemutató performanszában, ahol a szerző felolvasásához nemcsak az ANEZ zenekarral közös előadása, hanem egy különleges kisfilm is társul.
Zenés "pitypalattyal" várja a nézőket Egri Márta, aki az ötvenes évek világába repíti vissza a közönséget egy zenés utazás keretében, a HOPPart Társulat Hajrá Háry! című előadásában pedig a hazugság poétikus árnyalataival ismertetik meg a hallgatóságot zenével fűszerezve a Háry János Szabadegyetem oktatói és hallgatói.

n szentendre

Fotó: szepmagyarorszag.hu

A műfajok egymással folytatott párbeszédében Hauser Adrienne zongoraestje, Vedres Csaba és Gyermán Júlia koncertje mellett többek között a Borbély Műhely dzsesszklubja várja a közönséget Tompos Kátya vendégszereplésével, míg a színházi kínálatban Pierre Sauvil Napfény kettőnknek című romantikus vígjátéka mellett Daniel Keyes Virágot Algernonnak című regénye alapján készült monodráma szerepel.
A tavaszi fesztivál programjába ezúttal is bekapcsolódnak a város kiállítóhelyei, a gyerekeket pedig a MűvészetMalom családi programjai és a kézműves foglalkozások mellett mesejáték is várja. A rendezvény részeként március 24-én virágvasárnapi hangversennyel várják a látogatókat.
(A programokról a www.szentendreprogram.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.)

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása